Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü GTA 5 Rockstar ayarları değişmiyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

ELFDaily Help
Kredi
0
GTA 5 Rockstar ayarları değişmiyor GTA 5 de FPS artışı istediğim için belgeler<rockstargames<gta5<settings kısmındaki settings ayalarını değiştirmiştim ve daha sonra oyunum istediğimden daha fazla bozulma oldu ve oynanamayacak hale geldi. Araştırdığımda ise hiç fix-settings dosyası bulamadım. Arkadaşlarımdan ayarları aldım. Değiştirmeme rağmen eski ayarlar olmasına rağmen hala oyunum çok fazla bulanık.

Çözüm
GTA 5 Rockstar ayarları değişmiyor GTA 5 de FPS artışı istediğim için belgeler<rockstargames<gta5<settings kısmındaki settings ayalarını değiştirmiştim ve daha sonra oyunum istediğimden daha fazla bozulma oldu ve oynanamayacak hale geldi. Araştırdığımda ise hiç fix-settings dosyası bulamadım. Arkadaşlarımdan ayarları aldım. Değiştirmeme rağmen eski ayarlar olmasına rağmen hala oyunum çok fazla bulanık.

GTA 5'te ayar dosyalarını manuel olarak değiştirmek bazen beklenmedik sorunlara yol açabilir. Ancak oyunun ayarlarını sıfırlayıp temiz bir başlangıç yaparak sorunu çözebilirsiniz. İşte adım adım ne yapmanız gerektiği:

1. Ayar Dosyalarını Silin veya Yedekleyin

• Belgeler > Rockstar Games > GTA V klasörüne...

ELFDaily

#code
Yönetici
Kredi
14

GTA 5'te ayar dosyalarını manuel olarak değiştirmek bazen beklenmedik sorunlara yol açabilir. Ancak oyunun ayarlarını sıfırlayıp temiz bir başlangıç yaparak sorunu çözebilirsiniz. İşte adım adım ne yapmanız gerektiği:

1. Ayar Dosyalarını Silin veya Yedekleyin

• Belgeler > Rockstar Games > GTA V klasörüne gidin.
  • Bu klasördeki settings.xml dosyasını bulun ve yedekleyin (örneğin masaüstüne kopyalayın).
  • Daha sonra bu dosyayı tamamen silin. Oyunu yeniden başlattığınızda oyun bu dosyayı varsayılan ayarlarla yeniden oluşturacaktır.

2. Grafik Ayarlarını Oyun İçi Sıfırlayın

• Oyunu açın ve Ayarlar > Grafik Ayarları kısmına gidin.
  • Tüm ayarları varsayılan (default) olarak sıfırlayın.
  • Bulanıklık için Post-Processing Effects veya Motion Blur gibi ayarları kapatmayı unutmayın.

3. DirectX veya Grafik API’sini Kontrol Edin

• Ayarlar kısmında DirectX 11 kullanıp kullanmadığınıza bakın. Bazen düşük FPS için eski bir API kullanılmış olabilir. DirectX 11 veya 10.1 genellikle en iyi sonuçları verir.

4. Oyununuzu Doğrulayın

• Steam veya Rockstar Launcher kullanıyorsanız, oyununuzun dosyalarını doğrulayın.
    • Steam: Kütüphane > GTA V > Sağ tıklayın > Özellikler > Yerel Dosyalar > Dosyaların Bütünlüğünü Doğrula.
    • Rockstar Launcher: Ayarlar > GTA V > Bütünlüğü Doğrula seçeneğini bulun.

5. Ekran Kartı Yazılımından Kontrol Edin

• Nvidia kullanıyorsanız Nvidia GeForce Experience, AMD kullanıyorsanız Radeon Software ile oyunun optimize edilmiş ayarlarını yüklemeyi deneyin.
  • Bu yazılımlar, donanımınıza göre en iyi ayarları otomatik olarak belirler.

6. Cache ve Geçici Dosyaları Temizleyin

• Belgeler > Rockstar Games > GTA V > Profiles klasöründeki cache dosyalarını temizleyin.
  • Bu işlemi yaptıktan sonra oyunu yeniden başlatın.
Bu adımları izledikten sonra oyunun bulanık görüntü sorunu ve diğer bozulmuş ayarlar düzelmiş olmalıdır. Eğer sorun devam ederse, ekran kartınızın sürücülerini güncellemeyi veya oyunu tamamen yeniden yüklemeyi düşünebilirsiniz.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri