Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Farming Simulator 25 Markalar ve lastik yazıları bulanık gözüküyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

ELFDaily Help
Kredi
0
Farming Simulator 25 Markalar ve lastik yazıları bulanık gözüküyor Arkadaşlar herkese selam. Öncelikle farming 25 aldım. Grafikler yüksek. Çok yüksek oluyor rahat oynayabiliyorum ama kadran lastik yazıları ve motorun marka yazısı bulanık görünüyor. Bunu nasıl çözebilirim? Bir dünya ayar denedim ama hiçbir etkisi olmadı, yardımcı olabilir misiniz? Daha önce oyunu böyle olup da sorunu çözen var ise.

Sistemim:
8 GB RAM.
i5 12450H.
RTX 3050.
Casper Excalibur G770.
Böyle bir sistemim var.

fs25.png

Çözüm
Farming Simulator 25 Markalar ve lastik yazıları bulanık gözüküyor Arkadaşlar herkese selam. Öncelikle farming 25 aldım. Grafikler yüksek. Çok yüksek oluyor rahat oynayabiliyorum ama kadran lastik yazıları ve motorun marka yazısı bulanık görünüyor. Bunu nasıl çözebilirim? Bir dünya ayar denedim ama hiçbir etkisi olmadı, yardımcı olabilir misiniz? Daha önce oyunu böyle olup da sorunu çözen var ise.

Sistemim:
8 GB RAM.
i5 12450H.
RTX 3050.
Casper Excalibur G770.
Böyle bir sistemim var.

fs25.png

Farming Simulator 25'te yazıların veya grafiklerin bulanık görünmesi, genellikle oyunun grafik ayarları, çözünürlük ölçeklendirme, ya da ekran kartı sürücüsü ile...

ELFDaily

#code
Yönetici
Kredi
14

Sistemim:
8 GB RAM.
i5 12450H.
RTX 3050.
Casper Excalibur G770.
Böyle bir sistemim var.

fs25.png

Farming Simulator 25'te yazıların veya grafiklerin bulanık görünmesi, genellikle oyunun grafik ayarları, çözünürlük ölçeklendirme, ya da ekran kartı sürücüsü ile ilgili bir sorundan kaynaklanır. Sisteminiz bu oyunu yüksek ayarlarda rahatça çalıştırabilecek bir performansa sahip, bu nedenle sorunu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Oyun İçi Grafik Ayarlarını Kontrol Edin

a) Keskinlik (Sharpness) Ayarını Yükseltin​

• Oyun menüsünden Grafik Ayarlarına girin.
  • Keskinlik (Sharpness) ayarını maksimuma getirin. Bu, bulanık yazıları daha net hale getirebilir.

b) Dinamik Çözünürlük ve Çözünürlük Ölçeklendirmeyi Değiştirin​

• Dinamik Çözünürlük etkinse kapatın.
  • Çözünürlük Ölçeklendirme ayarını %100'ün üzerine (örneğin %125 veya %150) çıkarın.

c) Anti-Aliasing Ayarını Değiştirin​

• Eğer TAA (Temporal Anti-Aliasing) kullanıyorsanız, bunu FXAA ya da başka bir seçeneğe geçirin. TAA bazen bulanıklığa neden olabilir.
  • Eğer Anti-Aliasing kapalıysa, açarak deneme yapın.

2. NVIDIA Denetim Masası Ayarları

NVIDIA RTX 3050 ekran kartınızı optimize etmek için bu adımları izleyin:

a) NVIDIA Denetim Masası'nda Ayarları Optimize Edin

• NVIDIA Denetim Masasını açın.
  • Sol menüden 3D Ayarlarının Yönetilmesini seçin.
  • Farming Simulator 25 için özel ayar yaparak şu değişiklikleri uygulayın:
    • Kenar Yumuşatma (Antialiasing): 2x veya 4x olarak ayarlayın.
    • Anizotropik Filtreleme: 8x veya 16x olarak ayarlayın.
    • Doku Filtreleme Kalitesi: Yüksek Performans yerine Yüksek Kaliteye alın.

b) DSR Faktörlerini Aktif Edin

• DSR Faktörlerini etkinleştirerek (örneğin, 1.78x veya 2.00x), oyunu daha yüksek çözünürlükte çalıştırıp görüntüyü netleştirebilirsiniz.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri