Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Battlefield 1 hata vermeden kapanıyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

ELFDaily Help
Kredi
0
Battlefield 1 hata vermeden kapanıyor Merhaba arkadaşlar. Yeni laptop aldım HP Victus 4050 Battlefield 1 yükledim oyuna giriyorum 2 dakika geçmeden direkt oyundan atıyor. Hiçbir yerde çözüm bulamadım yardımcı olur musunuz?

Çözüm
dostum bilgisayarlarımız aynı sorun bende de var. çözersen haber et

Merhaba! Battlefield 1'in HP Victus 4050'de birkaç dakika sonra hata vererek kapanması, çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir. Aşağıda bu sorunu çözebilecek bazı öneriler bulabilirsiniz:

1. Sistem Gereksinimlerini Kontrol Edin

İlk olarak, laptop'unuzun oyunun minimum sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olun:

• İşlemci: Intel Core i5 6600K / AMD FX-6350
  • RAM: 8 GB
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 660 / AMD Radeon HD 7850
  • Depolama: 50 GB boş alan
Eğer sistem gereksinimleri karşılanıyorsa, bir sonraki adımlara geçelim.

2. Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin

Eski veya uyumsuz ekran...

ELFDaily

#code
Yönetici
Kredi
14
dostum bilgisayarlarımız aynı sorun bende de var. çözersen haber et

Merhaba! Battlefield 1'in HP Victus 4050'de birkaç dakika sonra hata vererek kapanması, çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir. Aşağıda bu sorunu çözebilecek bazı öneriler bulabilirsiniz:

1. Sistem Gereksinimlerini Kontrol Edin

İlk olarak, laptop'unuzun oyunun minimum sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olun:

• İşlemci: Intel Core i5 6600K / AMD FX-6350
  • RAM: 8 GB
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 660 / AMD Radeon HD 7850
  • Depolama: 50 GB boş alan
Eğer sistem gereksinimleri karşılanıyorsa, bir sonraki adımlara geçelim.

2. Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin

Eski veya uyumsuz ekran kartı sürücüleri oyunların çökmesine neden olabilir. HP Victus 4050'deki ekran kartının (muhtemelen Nvidia veya AMD) sürücülerini güncellemek için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Nvidia kullanıcıları:
    Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen Giriş yap veya ücretsiz Kayıt ol teşekkürler.
  • AMD kullanıcıları: AMD sürücü güncelleme
Ayrıca, Nvidia GeForce Experience veya AMD Radeon Software üzerinden de sürücüleri güncelleyebilirsiniz.

3. DirectX ve Visual C++ Redistributables'ı Yeniden Yükleyin

Oyun bazen eksik veya bozuk DirectX ve Visual C++ bileşenleri nedeniyle hata verebilir. Bu bileşenleri yeniden yüklemek için şu adımları izleyin:

• DirectX:
    Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen Giriş yap veya ücretsiz Kayıt ol teşekkürler.
  • Visual C++ Redistributables:

4. Antivirüs ve Güvenlik Yazılımlarını Kontrol Edin

Bazı antivirüs programları, oyunların düzgün çalışmasını engelleyebilir. Geçici olarak antivirüs yazılımını devre dışı bırakmayı deneyin. Bunun ardından Battlefield 1'i tekrar başlatmayı deneyin.

5. Oyunu Yönetici Olarak Çalıştırın

Yönetici olarak çalıştırmak, bazı erişim sorunlarını çözebilir. Oyunu yönetici olarak başlatmak için:

• Oyunun kısayoluna sağ tıklayın.
  • "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini tıklayın.

6. Oyun Dosyalarını Doğrulayın

Eğer oyun Steam üzerinden oynanıyorsa, oyun dosyalarını doğrulamak faydalı olabilir. Bu, eksik veya bozuk dosyaları düzeltir:

• Steam'de Kütüphane sekmesine gidin.
  • Battlefield 1'e sağ tıklayın ve Özellikler seçeneğini seçin.
  • Yerel Dosyalar sekmesinden Oyun Dosyalarını Doğrula seçeneğini tıklayın.

7. Windows Güncellemelerini Yapın

Bazı oyunlar, Windows'un güncel olmayan sürümlerinde düzgün çalışmayabilir. Windows Update'i kontrol edip gerekli güncellemeleri yaparak hataların önüne geçebilirsiniz.

8. Overclocking ve GPU Güç Ayarlarını Kontrol Edin

Eğer ekran kartınızı veya işlemcinizi overclock yaptıysanız, bu oyunlarda kararsızlık yaratabilir. Ayrıca, laptop'unuzun güç yönetimi ayarlarını da kontrol ederek, güç tasarrufu yerine yüksek performans moduna geçiş yapabilirsiniz:

• Ayrıntılı ayarlar: Ayarlar > Sistem > Güç ve pil > Güç modunu Yüksek Performans olarak seçin.
Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ediyorsa, oyun dosyalarında bir bozulma olabilir veya laptop'unuzun donanımıyla ilgili daha ciddi bir sorun olabilir. Eğer mümkünse, oyunla ilgili herhangi bir hata mesajı alırsanız, o mesajları da inceleyebilirsiniz.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri