Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Batman Arkham Asylum Microsoft.Net Framework hatası

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

ELFDaily Help
Kredi
0
Epic Games üzerinden Arkham Asylum oynamaya çalışıyorum ama her seferinde aynı hatayı veriyor. Silip yüklemeyi, Microsoft.NET Framework'ü silip yüklemeyi, DirectX ve NvidiaPhysx'i silip yüklemeyi denedim ama olmadı var mıdır farklı bir yöntemi?

Ayrıntılar:

Kod:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen Giriş yap veya ücretsiz Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

Çözüm
Epic Games üzerinden Arkham Asylum oynamaya çalışıyorum ama her seferinde aynı hatayı veriyor. Silip yüklemeyi, Microsoft.NET Framework'ü silip yüklemeyi, DirectX ve NvidiaPhysx'i silip yüklemeyi denedim ama olmadı var mıdır farklı bir yöntemi?

Ayrıntılar:

Kod:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen Giriş yap veya ücretsiz Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

ELFDaily

#code
Yönetici
Kredi
14

Ayrıntılar:

Kod:

GTA Arkham Asylum'da yaşadığınız hata, genellikle oyunun çalışması için gerekli bileşenlerde bir eksiklik ya da bozulma olduğunda ortaya çıkar. Hatayı çözmek için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

1. DirectX, PhysX ve Visual C++ Yeniden Dağıtılabilirleri Güncelleyin

• DirectX:
    Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen Giriş yap veya ücretsiz Kayıt ol teşekkürler.
    web yükleyicisini indirip çalıştırın.
  • PhysX: Oyunun kurulu olduğu klasörde bulunan PhysX yükleyicisini çalıştırarak güncel PhysX sürümünü yeniden yükleyin. Alternatif olarak
    Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen Giriş yap veya ücretsiz Kayıt ol teşekkürler.
    üzerinden en son sürümü indirip kurabilirsiniz.
  • Visual C++ Redistributables:
    • Özellikle 2005, 2008 ve 2010 sürümlerini yükleyin.
    • Microsoft'un resmi sitesinden hem x86 hem de x64 sürümlerini kurmayı unutmayın.

2. Oyunun Dosyalarını Doğrulayın

• Epic Games Launcher üzerinden:
    1. Kütüphaneye gidin.
    2. Batman: Arkham Asylum üzerine sağ tıklayın ve "Doğrula" seçeneğini seçin.
    3. Eksik ya da bozuk dosyalar varsa yeniden indirilecektir.

3. Oyunun Çalıştırılabilir Dosyalarını Manuel Olarak Çalıştırmayı Deneyin

• Oyunun kurulu olduğu dizine gidin ve BmLauncher.exe veya BatmanArkhamAsylum.exe dosyasını yönetici olarak çalıştırın.
  • Eğer oyun açılırsa, sorun launcher ile ilgili olabilir.

4. Uyumluluk Modunu Deneyin

• Oyunun çalıştırılabilir dosyasına (örn. BmLauncher.exe) sağ tıklayın ve Özellikler > Uyumluluk sekmesine gidin.
  • "Bu programı uyumluluk modunda çalıştır" kutusunu işaretleyin ve Windows 7 ya da Windows XP (Service Pack 3) modunu seçin.
  • Ayrıca "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini de işaretleyin.

5. Kayıt Defteri Temizliği

• Eğer ayar dosyalarında ya da kayıtlarda bozulma olduysa, CCleaner gibi bir araç kullanarak kayıt defterindeki gereksiz ve bozuk kayıtları temizleyin.

6. Settings.ini Dosyasını Silin

• Belgeler klasöründe Rockstar Games > Batman: Arkham Asylum klasörünü bulun.
  • İçerisindeki ayar dosyasını (settings.ini gibi) silin. Oyun bu dosyayı yeniden oluşturacaktır.

7. Net Framework Sorunları

• Oyunun belirttiği üzere bir System.IO.IOExceptionhatası alıyorsunuz. Bu durum .NET Framework ile ilgili olabilir. Şu adımları izleyin:
    1. Windows Özellikleri'nden .NET Framework 3.5 ve 4.8 seçeneklerinin aktif olduğundan emin olun.
    2. Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen Giriş yap veya ücretsiz Kayıt ol teşekkürler.
      indirip çalıştırın.

8. JIT Hata Ayıklamayı Devre Dışı Bırakın

• Hata mesajında Just-In-Time Debugging(JIT) ile ilgili bir uyarı var. Bu özelliği devre dışı bırakmak için:
    1. Denetim Masası > Programlar > Windows Özelliklerini Aç veya Kapat kısmına gidin.
    2. .NET Framework 3.5 ve 4.8’i devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirin.
    3. Alternatif olarak, machine.config dosyasını düzenleyerek JIT'i devre dışı bırakabilirsiniz:
      • C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\<sürüm>\config\machine.config yoluna gidin.
      • <system.windows.forms jitDebugging="true" /> satırını bularak "true" değerini "false" yapın.

9. Oyunu Yeniden Yükleme

• Epic Games üzerinden oyunu tamamen silip yeniden yükleyin. Bu işlem bazen daha hızlı ve temiz bir çözüm sunabilir.

10. Sürücülerinizi Güncelleyin

• Ekran kartı sürücülerini (NVIDIA/AMD) güncel tutun.
  • Özellikle PhysX destekli oyunlarda eski sürücüler sorun yaratabilir.
Bu adımları tek tek uyguladıktan sonra sorununuzun çözülmesi gerekiyor. Eğer hala sorun yaşarsanız, oyunun hata günlüğünü ve sistem özelliklerinizi paylaşarak daha fazla yardımcı olabilirim.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri