Neler yeni

Çözüldü Valorant Van: Restriction hatası nasıl çözülür?

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Valorant Van: Restriction hatası nasıl çözülür? Windows 10 kullanıyorum dün bu hatayı vermeye başladı, gittim Secure Boot'u açtım BIOS'tan, bu sefer de ekran gelmedi. CMOS bataryayı çıkardım taktım, boş boş uğraştım BIOS sıfırlansın da bilgisayara girebileyim diye. Bir oyun oynayacağız, bu kadar uğraştırmaya gerek yok be. Ne yapmak lazım şimdi? Secure Boot açmadan çözüm lazım, açınca ekran gidiyor.

Çözüm
Valorant Van: Restriction hatası nasıl çözülür? Windows 10 kullanıyorum dün bu hatayı vermeye başladı, gittim Secure Boot'u açtım BIOS'tan, bu sefer de ekran gelmedi. CMOS bataryayı çıkardım taktım, boş boş uğraştım BIOS sıfırlansın da bilgisayara girebileyim diye. Bir oyun oynayacağız, bu kadar uğraştırmaya gerek yok be. Ne yapmak lazım şimdi? Secure Boot açmadan çözüm lazım, açınca ekran gidiyor.

Valorant'ta karşılaştığınız "VAN: Restriction" hatası, genellikle Secure Boot özelliğinin devre dışı olması veya düzgün çalışmaması nedeniyle ortaya çıkar. Ancak, Secure Boot'u etkinleştirdiğinizde ekranın gelmemesi gibi sorunlar yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

1. CSM (Compatibility...

Valorant'ta karşılaştığınız "VAN: Restriction" hatası, genellikle Secure Boot özelliğinin devre dışı olması veya düzgün çalışmaması nedeniyle ortaya çıkar. Ancak, Secure Boot'u etkinleştirdiğinizde ekranın gelmemesi gibi sorunlar yaşıyorsanız, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

1. CSM (Compatibility Support Module) Modunu Devre Dışı Bırakın:

• BIOS'a Giriş Yapın: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve açılış sırasında BIOS'a girmek için genellikle "Delete", "F2" veya "F10" tuşlarına basın.
  • CSM Modunu Bulun: BIOS menüsünde "Boot" sekmesi altında "CSM" veya "Compatibility Support Module" seçeneğini arayın.
  • Devre Dışı Bırakın: CSM modunu "Disabled" olarak ayarlayın. CSM modu etkin olduğunda, Secure Boot düzgün çalışmayabilir.
2. Secure Boot'u Etkinleştirin:

• Secure Boot Seçeneğini Bulun: BIOS'ta "Security" veya "Boot" sekmesi altında "Secure Boot" seçeneğini bulun.
  • Etkinleştirin: Secure Boot'u "Enabled" olarak ayarlayın.
  • OS Type'ı Ayarlayın: "OS Type" veya benzeri bir seçenek varsa, bunu "Windows UEFI Mode" olarak seçin.
3. Fabrika Anahtarlarını Yükleyin:

• Factory Keys'i Yükleyin: Secure Boot etkinleştirildikten sonra, bazı BIOS sürümlerinde "Restore Factory Keys" veya "Install Default Secure Boot Keys" gibi bir seçenek bulunur. Bu seçeneği kullanarak varsayılan güvenlik anahtarlarını yükleyin.
4. BIOS'u Güncelleyin:

• Güncel Sürümü Kontrol Edin: Anakartınızın üreticisinin resmi web sitesine giderek en son BIOS sürümünü indirin ve talimatlara göre güncelleyin. Güncel olmayan bir BIOS sürümü, Secure Boot ile ilgili sorunlara neden olabilir.
5. Riot Destek ile İletişime Geçin:

• Destek Talebi Oluşturun: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Riot Games'in resmi destek sayfası üzerinden bir destek talebi oluşturun. Durumunuzu detaylı bir şekilde açıklayın ve aldığınız hata mesajlarını paylaşın.
  • Dikkatli Olun: BIOS ayarlarında değişiklik yaparken dikkatli olun. Yanlış bir ayar, sisteminizin düzgün çalışmamasına neden olabilir.
  • Destek Alın: Eğer BIOS ayarları konusunda deneyiminiz yoksa, bu işlemleri yaparken teknik bir uzmandan destek almanız önerilir.
Bu adımları izleyerek, Secure Boot'u etkinleştirebilir ve "VAN: Restriction" hatasını çözebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, profesyonel bir destek almanız faydalı olacaktır.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri