Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Valorant TPM açılmaması sıkıntı çıkarır mı?

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Valorant TPM açılmaması sıkıntı çıkarır mı? Arkadaşlar önceki konularda da belirttiğim gibi Windows 11 kurarken TPM bypass ettim ve Valorant oynayamadım, Windows 10'a tekrar geçtim, BIOS'tan secure boot'u açtım ancak BIOS'da çevre kısmında TPM yeri çıkmıyor ancak secure bootu aktif ettim ve Valorant'a girebiliyorum, UEFI de destekliyor BIOS bu arada. Şimdi Valorant anti chat sıkıntı yaratır mı ve bunu nasıl düzeltirim? Windows TPM görmüyor.

Çözüm
Valorant TPM açılmaması sıkıntı çıkarır mı? Arkadaşlar önceki konularda da belirttiğim gibi Windows 11 kurarken TPM bypass ettim ve Valorant oynayamadım, Windows 10'a tekrar geçtim, BIOS'tan secure boot'u açtım ancak BIOS'da çevre kısmında TPM yeri çıkmıyor ancak secure bootu aktif ettim ve Valorant'a girebiliyorum, UEFI de destekliyor BIOS bu arada. Şimdi Valorant anti chat sıkıntı yaratır mı ve bunu nasıl düzeltirim? Windows TPM görmüyor.

Evet, Valorant'ın anti-hile sistemi Vanguard, Windows 11 üzerinde çalışırken TPM 2.0 ve Secure Boot'un etkinleştirilmesini gerektirir. Ancak, Windows 10 kullanıyorsanız, TPM 2.0 zorunlu değildir ve sadece Secure Boot'un etkin olması yeterlidir.

Valorant ve TPM 2.0 Gereksinimi​

Riot...

Evet, Valorant'ın anti-hile sistemi Vanguard, Windows 11 üzerinde çalışırken TPM 2.0 ve Secure Boot'un etkinleştirilmesini gerektirir. Ancak, Windows 10 kullanıyorsanız, TPM 2.0 zorunlu değildir ve sadece Secure Boot'un etkin olması yeterlidir.

Valorant ve TPM 2.0 Gereksinimi​

Riot Games'in resmi destek sayfasına göre, Windows 11'de Valorant'ı çalıştırmak için TPM 2.0 ve Secure Boot'un etkinleştirilmiş olması gerekmektedir . Bu gereksinimler, Vanguard'ın güvenliğini sağlamak amacıyla konulmuştur.

Windows 10'da TPM 2.0 Olmadan Valorant Oynama​

Windows 10 kullanıcıları için TPM 2.0 zorunlu değildir. Eğer Secure Boot etkinse ve sisteminiz UEFI modunda çalışıyorsa, Valorant'ı TPM 2.0 olmadan oynayabilirsiniz . Ancak, bazı kullanıcılar TPM 2.0 olmadan da Valorant'ı oynayabildiklerini belirtmişlerdir.

TPM 2.0'ın BIOS'ta Görünmemesi​

Eğer BIOS'ta TPM ayarlarını göremiyorsanız, anakartınızın TPM desteği olmayabilir veya bu özellik devre dışı bırakılmış olabilir. Bazı anakartlarda TPM, "Intel PTT" veya "AMD fTPM" gibi farklı isimlerle anılabilir. Bu ayarları etkinleştirmek için BIOS'unuzun "Advanced" veya "Security" sekmelerini kontrol edebilirsiniz.

Anti-Hile Sistemi ve Potansiyel Sorunlar​

TPM 2.0 olmadan Valorant'ı oynayabiliyor olsanız da, Vanguard'ın tam işlevselliği sağlanamayabilir. Bu durum, oyun sırasında beklenmeyen hatalara veya performans sorunlarına yol açabilir. Ayrıca, gelecekteki güncellemelerde TPM 2.0 gereksinimi daha da sıkılaştırılabilir.

Öneriler​

• Windows 10 Kullanımı: Eğer TPM 2.0 desteğiniz yoksa, Windows 10 kullanmaya devam etmeniz en stabil çözüm olacaktır.
  • BIOS Güncellemesi: Anakart üreticinizin web sitesinden BIOS güncellemelerini kontrol edin. Yeni bir BIOS sürümü, TPM desteğini etkinleştirebilir.
  • TPM Modülü Satın Alımı: Anakartınız harici TPM modüllerini destekliyorsa, uyumlu bir TPM 2.0 modülü satın alarak sistemi yükseltebilirsiniz.
  • Riot Destek ile İletişime Geçme: Sorunlar devam ederse, Riot Games'in destek ekibiyle iletişime geçerek detaylı yardım alabilirsiniz.

Sonuç olarak, Windows 10'da TPM 2.0 olmadan Valorant'ı oynayabilirsiniz, ancak bu durum gelecekte sorunlara yol açabilir. En iyi deneyim için TPM 2.0 desteği olan bir sistem kullanmanız önerilir.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri