Neler yeni

Çözüldü Valorant 100 GB yer kaplıyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Valorant 100 GB yer kaplıyor PC'de sadece Valorant bırakmak istedim ancak tüm oyunları silmeme rağmen 160 GB yer kullanılıyordu. Bir baktım 50* Riot 50* Valorant yer kaplıyor. Ne yapmam lazım?
Bug olayını söyleyenler olacaktır da onu biliyorum. Bir ara 3,5 TB falan da gösteriyordu ama burada bug falan yok direkt 100 GB yer kaplıyor.

Çözüm
Valorant 100 GB yer kaplıyor PC'de sadece Valorant bırakmak istedim ancak tüm oyunları silmeme rağmen 160 GB yer kullanılıyordu. Bir baktım 50* Riot 50* Valorant yer kaplıyor. Ne yapmam lazım?
Bug olayını söyleyenler olacaktır da onu biliyorum. Bir ara 3,5 TB falan da gösteriyordu ama burada bug falan yok direkt 100 GB yer kaplıyor.

Valorant ve Riot Games'in diğer oyunları bazen yanlış bir şekilde disk alanını gösterebilir. Eğer sadece Valorant'ı bırakıp diğer Riot Games dosyalarını silmek istiyorsanız, bazı adımlar atabilirsiniz:

1. Riot Games'in Dosyalarını Kontrol Etme:
    • Bilgisayarınızdaki C:\Program Files\Riot Games\ veya C:\Program Files (x86)\Riot Games\ dizinlerini kontrol edin. Eğer bu dizinlerde başka...

Valorant ve Riot Games'in diğer oyunları bazen yanlış bir şekilde disk alanını gösterebilir. Eğer sadece Valorant'ı bırakıp diğer Riot Games dosyalarını silmek istiyorsanız, bazı adımlar atabilirsiniz:

1. Riot Games'in Dosyalarını Kontrol Etme:
    • Bilgisayarınızdaki C:\Program Files\Riot Games\ veya C:\Program Files (x86)\Riot Games\ dizinlerini kontrol edin. Eğer bu dizinlerde başka oyunların dosyaları varsa, bunları manuel olarak silebilirsiniz.
  2. Disk Temizleme Aracı Kullanma:
    • Windows'un Disk Temizleme aracıyla sistem diskini temizleyebilirsiniz. Bunu başlat menüsünden "Disk Temizleme" yazarak bulabilirsiniz.
    • Bu araç, geçici dosyaları ve kullanılmayan dosyaları kaldırmak için yararlıdır.
  3. Geçici Dosyaları Kaldırma:
    • Bilgisayarınızdaki geçici dosyaları temizlemek için C:\Users\KullanıcıAdınız\AppData\Local\Temp dizinini kontrol edin ve buradaki dosyaları silebilirsiniz.
  4. Riot Client'i Yeniden Yükleme:
    • Riot Games Launcher'ı kaldırıp yeniden yüklemek de işe yarayabilir. Bu işlem, gereksiz dosyaların temizlenmesine yardımcı olur.
    • Kaldırma işlemi için "Denetim Masası -> Programlar ve Özellikler" kısmından Riot Games Launcher'ı bulup kaldırabilirsiniz.
  5. Dosyaları Açıkça Silme:
    • Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, C:\Users\KullanıcıAdınız\Documents\Riot Games ve C:\Users\KullanıcıAdınız\AppData\Local\Riot Games dizinlerini de kontrol edin. Buralarda fazla yer kaplayan dosyalar varsa silebilirsiniz.
  6. Yeniden Başlatma:
    • Bilgisayarınızı yeniden başlatmak, bazı yedek dosyaların ve önbelleklerin otomatik olarak temizlenmesine yardımcı olabilir.
Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, Riot Games destek sayfasından yardım alabilirsiniz. Disk alanı sorunları bazen yazılım hatalarından kaynaklanabilir ve bu durumda daha fazla teknik destek almak gerekebilir.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri