Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
RDR2'de DLSS güncellemesi yapılmıoyr TechPowerUp sitesinden son sürüm NVIDIA DLSS DLL indirdim ve rehber videolardaki gibi oyunun ana dizinine bu DLL dosyasını attım. Bir kere çalıştı fakat bir daha çalışmadı. Steam'den oynuyorum ve grafik API'ım DirectX12 şeklinde ayarlı. Sanırım Rockstar'ın istemcisi oyunu açarken silip eski sürümü geri yüklüyor. Nasıl çözebilirim?
RDR2'de DLSS güncellemesi yapılmıoyr TechPowerUp sitesinden son sürüm NVIDIA DLSS DLL indirdim ve rehber videolardaki gibi oyunun ana dizinine bu DLL dosyasını attım. Bir kere çalıştı fakat bir daha çalışmadı. Steam'den oynuyorum ve grafik API'ım DirectX12 şeklinde ayarlı. Sanırım Rockstar'ın istemcisi oyunu açarken silip eski sürümü geri yüklüyor. Nasıl çözebilirim?
RDR2'nin DLSS sürümünü manuel olarak güncellediğinizde, Rockstar Games Launcher'ın oyunu başlatırken eski sürümü geri yüklemesi, otomatik dosya doğrulama özelliğinden kaynaklanıyor. Bu, genellikle oyunun varsayılan dosya yapısını koruma amacı taşır. Sorununuzu çözmek ve DLSS sürümünüzün doğru şekilde çalışmasını sağlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz...
RDR2'nin DLSS sürümünü manuel olarak güncellediğinizde, Rockstar Games Launcher'ın oyunu başlatırken eski sürümü geri yüklemesi, otomatik dosya doğrulama özelliğinden kaynaklanıyor. Bu, genellikle oyunun varsayılan dosya yapısını koruma amacı taşır. Sorununuzu çözmek ve DLSS sürümünüzün doğru şekilde çalışmasını sağlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. DLSS Dosyasını Doğru Yere Yerleştirdiğinizden Emin Olun
DLSS dosyası (nvngx_dlss.dll) doğru dizine yerleştirildiğinden emin olun:
Kod:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen
Giriş yap
veya ücretsiz
Kayıt ol
anlayışınız için teşekkürler.
RDR2'nin DLSS sürümünü manuel olarak güncellediğinizde, Rockstar Games Launcher'ın oyunu başlatırken eski sürümü geri yüklemesi, otomatik dosya doğrulama özelliğinden kaynaklanıyor. Bu, genellikle oyunun varsayılan dosya yapısını koruma amacı taşır. Sorununuzu çözmek ve DLSS sürümünüzün doğru şekilde çalışmasını sağlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. DLSS Dosyasını Doğru Yere Yerleştirdiğinizden Emin Olun
DLSS dosyası (nvngx_dlss.dll) doğru dizine yerleştirildiğinden emin olun:
Genellikle yol şu şekildedir:
csharp
Kodu kopyala
[RDR2 Ana Dizini]\RDR2.exe ile aynı dizin.
2. Dosya Yazma Korumasını Etkinleştirin
Rockstar Launcher'ın bu dosyayı değiştirmesini veya silmesini önlemek için DLSS dosyasını salt okunur yapabilirsiniz:
nvngx_dlss.dll dosyasını bulun.
Dosyaya sağ tıklayın ve Özellikler (Properties)'i seçin.
Salt Okunur (Read-Only) kutusunu işaretleyin.
Uygula (Apply) ve Tamam (OK)'a tıklayın.
Bu, istemcinin dosyayı değiştirmesini engelleyebilir.
3. Dosya Doğrulama Özelliğini Devre Dışı Bırakma
Rockstar Games Launcher, genellikle oyun dosyalarını doğrulama sırasında eski sürüme geri döner. Bunu önlemek için:
Updates (Güncellemeler) sekmesine gidin ve High Priority (Yüksek Öncelik) seçeneğini Only Update When I Launch (Sadece Başlattığımda Güncelle) olarak değiştirin.
4. DLSS Yükleyici veya Mod Kullanımı
DLSS sürümünü güncellemek için bir DLSS yönetici aracı kullanabilirsiniz. Örneğin:
DLSS Swapper: NVIDIA DLSS sürümünüzü otomatik olarak indirip yönetir.
Araç, eski sürüme dönmeyi engelleyebilir ve oyunun doğrulama mekanizmasını etkileyebilir.
5. DX12 ve Vulkan Ayarlarını Kontrol Edin
RDR2'nin DLSS'yi doğru bir şekilde algılaması için DirectX 12 API'yi kullanıyor olmanız gerekiyor, bu doğru görünüyor. Ancak Vulkan API ile çalıştırmayı da test edebilirsiniz:
Oyun ayarlarında Graphics API'yi Vulkan olarak değiştirin.
Oyun yeniden başlatıldıktan sonra DLSS'in çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
6. Launcher’ın Eski DLSS Sürümünü Geri Yüklemesini Engellemek
Eski sürüm DLSS dosyasını değiştirmesini tamamen önlemek için oyunun dosya doğrulama özelliğini atlatmak zor olabilir. Ancak bu süreçte bir mod yükleyici veya topluluk çözümü kullanabilirsiniz. Örneğin, DLSS modifikasyonları için RDR2'nin Nexus Mods sayfasını kontrol edebilirsiniz.
Sonuç olarak
Salt okunur ayarı çoğu durumda sorunu çözebilir.
Eğer bu yöntemler işe yaramazsa, DLSS Swapper gibi araçlar deneyin veya oyun modlama topluluklarından yardım alın.
Sorun devam ederse detayları paylaşabilirsiniz, daha fazla yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım!