Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü No man's Sky'da save kaydı nasıl alınır?

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
No man's Sky'da save kaydı nasıl alınır? Merhaba, kısa bir süre önce Microsoft Store'den No Man's Sky oyununu aldım. İnternette bazı videoları izledim bazıları aracımıza binince hep save alıyor demiş denedim olmadı. Hatta save noktası gibi yerler vardı onlara da bastım kayıt ediyor ama kayıt edilen yer nerede bilmiyorum. Bakıyorum kayıt yerine no data yazıyor, oyuna hep sıfırdan başlamak zorunda kalıyorum. Destek olur musunuz?

Çözüm
No man's Sky'da save kaydı nasıl alınır? Merhaba, kısa bir süre önce Microsoft Store'den No Man's Sky oyununu aldım. İnternette bazı videoları izledim bazıları aracımıza binince hep save alıyor demiş denedim olmadı. Hatta save noktası gibi yerler vardı onlara da bastım kayıt ediyor ama kayıt edilen yer nerede bilmiyorum. Bakıyorum kayıt yerine no data yazıyor, oyuna hep sıfırdan başlamak zorunda kalıyorum. Destek olur musunuz?

• Oyunda Nasıl Kayıt Alınır?

1. Araç (Starship) ile Kaydetme:
      • Normalde gemine bindiğinde otomatik olarak bir "Restore Point" (Geri Yükleme Noktası) kaydedilir.
      • Ancak, bazı sürümlerde (özellikle Microsoft Store veya Game Pass) bu özelliğin tutarsız çalıştığı...

• Oyunda Nasıl Kayıt Alınır?

1. Araç (Starship) ile Kaydetme:
      • Normalde gemine bindiğinde otomatik olarak bir "Restore Point" (Geri Yükleme Noktası) kaydedilir.
      • Ancak, bazı sürümlerde (özellikle Microsoft Store veya Game Pass) bu özelliğin tutarsız çalıştığı rapor ediliyor. Eğer gemine binmene rağmen kayıt alınmıyorsa aşağıdaki diğer yöntemleri denemelisin.
    2. Manuel Kaydetme - Save Beacon veya Save Point Kullanma:
      • Gezegenlerde bulabileceğin "Save Beacon" (Kaydetme İşaretleri) veya kendin yapabileceğin "Portable Save Point" ile manuel olarak kayıt alabilirsin.
      • Gezegen yüzeyinde veya bazı binaların yanında bu kayıt noktalarına yaklaşarak "Save and Exit" (Kaydet ve Çık)" seçeneğini kullanabilirsin.
    3. Otomatik Kaydetme (Auto-Save) Mekanizması:
      • Oyunda önemli ilerlemeler yaptığında otomatik kayıt alır. Örneğin:
        • Bir gezegende yeni bir alan keşfettiğinde.
        • Hikaye görevlerinde bir ilerleme kaydettiğinde.
        • Uzay istasyonlarına veya gezegenlere teleport olduğunda.
      • Ancak, bu kayıt bazen sen fark etmeden üzerine yazılabilir, bu yüzden manuel kayıt yöntemlerini kullanman daha güvenlidir.

• Kayıt Dosyan Nerede? (Microsoft Store Sürümü)

Oyunun Microsoft Store (Game Pass) sürümü farklı bir klasöre kayıt alıyor. Kayıt dosyanı şu adreste bulabilirsin:

C:\Users\KullanıcıAdın\AppData\Local\Packages\HelloGames.NoMansSky...
    • AppData klasörü gizli olabilir, bu yüzden Gizli Klasörleri Göster seçeneğini açmalısın.
    • Bu klasör içinde "Saved Games" veya "st_..." gibi isimlendirilmiş bir klasör bulacaksın. İçinde save.hg veya save1.hg gibi dosyalar bulunur.
  • 📌 Yedekleme Tavsiyesi:
    Oyunun kayıt mekanizması bazen hatalı çalışabiliyor. Kaydını bulduktan sonra bu dosyayı farklı bir yere kopyalayıp saklamanı öneririm. Böylece veri kaybı yaşarsan eski kaydını geri yükleyebilirsin.

Eğer hâlâ sorun yaşarsan veya "No Data" hatası devam ederse, şunları kontrol et:
    ✅ Oyunun en güncel sürümünü kullandığından emin ol.
    ✅ Microsoft Store veya Xbox uygulaması üzerinden "Repair" (Onar) seçeneğini çalıştır.
    ✅ Kayıt dosyalarının yazma izni olup olmadığını kontrol et (Dosya Özellikleri > Salt Okunur olup olmadığını denetle).

Bunları denedikten sonra yine kayıt sorunu yaşarsan detaylı olarak anlatabilirsin, birlikte çözüme ulaşabiliriz. 🚀

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri