Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü GTA V "Uygulama düzgün olarak başlatılamadı 0xc00009a" ve "Script Hook V Critical Error" hatası

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
GTA V "Uygulama düzgün olarak başlatılamadı 0xc00009a" ve "Script Hook V Critical Error" hatası Merhaba ilk önce uygulama düzgün olarak başlatılamadı 0xc00009a hatasını verdi sonra YouTube'a yazdım adamın dediklerini yaptım, Rockstar kullanıyorum. Adamın attığı dosyaları GTA V'ye attıktan sonra GTA 5'i kendi kendine güncelliyor Rockstar, ondan sonra da Script Hook V hatası veriyor.

Çözüm
GTA V "Uygulama düzgün olarak başlatılamadı 0xc00009a" ve "Script Hook V Critical Error" hatası Merhaba ilk önce uygulama düzgün olarak başlatılamadı 0xc00009a hatasını verdi sonra YouTube'a yazdım adamın dediklerini yaptım, Rockstar kullanıyorum. Adamın attığı dosyaları GTA V'ye attıktan sonra GTA 5'i kendi kendine güncelliyor Rockstar, ondan sonra da Script Hook V hatası veriyor.

GTA V’de karşılaştığın "Uygulama düzgün olarak başlatılamadı 0xc00009a" ve "Script Hook V Critical Error" hatalarının çözümü için adım adım birkaç öneri sunuyorum. İlk hata genellikle eksik ya da bozuk sistem dosyalarından kaynaklanır, ikinci hata ise Script Hook V ile oyun sürümü uyumsuzluğu nedeniyle ortaya çıkar.

1. "Uygulama düzgün olarak...

GTA V’de karşılaştığın "Uygulama düzgün olarak başlatılamadı 0xc00009a" ve "Script Hook V Critical Error" hatalarının çözümü için adım adım birkaç öneri sunuyorum. İlk hata genellikle eksik ya da bozuk sistem dosyalarından kaynaklanır, ikinci hata ise Script Hook V ile oyun sürümü uyumsuzluğu nedeniyle ortaya çıkar.

1. "Uygulama düzgün olarak başlatılamadı 0xc00009a" Hatası için:

Bu hata genellikle eksik veya bozuk sistem dosyalarından kaynaklanır. Aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

Adım 1: Sistem Dosyalarını Onarma

1. Başlat Menüsüne sağ tıklayın ve Komut İstemi (Yönetici) veya Windows PowerShell (Yönetici)'yi seçin.
  2. Açılan pencereye şu komutu yazın ve Entera basın:

Kod:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen Giriş yap veya ücretsiz Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.
  1. Bu işlem eksik veya bozuk sistem dosyalarını tarar ve onarır. Tamamlanması biraz zaman alabilir.

Adım 2: DirectX ve Visual C++ Yeniden Dağıtılabilir Paketlerini Güncelle

1. En güncel DirectX ve Visual C++ dağıtım paketlerinin kurulu olduğundan emin olun. Eksik paketler bu hataya neden olabilir.
  2. Bu paketleri Microsoft’un resmi sitesinden indirip yükleyebilirsin:

Adım 3: Oyun Dosyalarını Doğrulama

Eğer Steam veya Rockstar Launcher kullanıyorsan, GTA V’in oyun dosyalarını doğrulamak da sorunu çözebilir:

1. Steam'de iseniz, oyun kütüphanenize gidin, GTA V'ye sağ tıklayın ve Özellikler > Yerel Dosyalar > Dosya Bütünlüğünü Doğrula seçeneğine tıklayın.
  2. Rockstar Launcher kullanıyorsan, GTA V'i seçip "Dosyaları Onar" seçeneğini kullanarak onarım işlemi yapabilirsin.

2. "Script Hook V Critical Error" Hatası için:

Bu hata, Script Hook V modunun GTA V’in güncel sürümüyle uyumsuz olduğunda ortaya çıkar. Rockstar Games oyunu güncellediğinde, Script Hook V de güncellenene kadar çalışmayabilir.

Adım 1: En Güncel Script Hook V’yi Yükle

1. Script Hook V’ninen güncel sürümünü indirin. Modun eski sürümünü kullanıyorsanız, oyunla uyumsuzluk olabilir.
    • Script Hook V'nin en güncel sürümünü buradan indirebilirsin.
  2. İndirdiğin dosyaları GTA V ana dizinine at. Özellikle ScriptHookV.dll dosyasının doğru yerleştirildiğinden emin ol.

Adım 2: Script Hook V'nin Otomatik Güncellemesini Bekleyin

Rockstar Games, oyunu güncellediğinde Script Hook V'nin geliştiricisi de modun uyumlu versiyonunu yayınlar. Script Hook V’nin resmi sayfasını takip ederek en güncel sürümünü yükleyebilirsin.

Adım 3: Modları Devre Dışı Bırakma (Eğer Acele Etmek İstersen)

Eğer modları kullanmadan oynamak istiyorsan, Script Hook V'yi ve ona bağlı dosyaları geçici olarak devre dışı bırakabilirsin:

1. GTA V ana klasöründeki Script Hook V dosyalarını geçici olarak silin veya başka bir klasöre taşıyın.
  2. Oyun modlarsız çalışacaktır.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri