Battlefield 1 oynarken oyundan atıyor Oyunu oynarken belli bir süre fark etmeksizin oyundan atıyor bu hatayı vererek. Bazen 30 dakika kesintsiz oynuyorum problem yok, bazen 2 dakika içinde atıyor. Sorun nedir? (Görsel bana ait değil, çıkan hata bu ama ekran kartım RX 6700 XT.)
Bu tip rastgele atma (disconnect/crash) sorunları genellikle birkaç farklı sebepten kaynaklanabiliyor:
•
Grafik Sürücüleri ve Yazılım Güncellemeleri:
RX 6700 XT için AMD’nin en güncel sürücülerini yüklediğinizden emin olun. Ayrıca, Battlefield 1 için Steam üzerinden dosya bütünlüğünü kontrol edin ve oyunun en son yamalarını uygulayın.
•
Sistem ve Sıcaklık Sorunları:
Bilgisayarınızın aşırı ısınmadığından, güç kaynağınızın stabil çalıştığından ve sistem bileşenlerinizin (RAM, CPU) sorunsuz çalıştığından emin olun. Özellikle uzun süreli oyun oturumlarında ani çökme, ısınma ya da donanım stresine bağlı olabilir.
•
Arka Plan Uygulamaları ve Anti-Cheat Yazılımları:
Bazı arka plan uygulamaları, antivirüs veya anti-cheat yazılımları oyunun stabilitesini etkileyebiliyor. Bu tür uygulamaları geçici olarak devre dışı bırakıp oyunu test edebilirsiniz.
•
Ekran Modu ve Uyumluluk Ayarları:
Oyunun farklı ekran modları (tam ekran, pencere modu, pencereli tam ekran) arasında geçiş yaparak deneyin. Bazen Windows’un masaüstü yöneticisi (DWM) veya uyumluluk ayarları da sorun yaratabiliyor.
Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse, Battlefield 1’in resmi destek forumlarına veya EA/DICE teknik desteğine başvurmanız yararlı olabilir. Benzer sorunları yaşayan kullanıcıların önerileri de sorunun kesin nedenine dair ipuçları verebilir.