Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Alan Wake 2'yi anlayamamak

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Merhaba! Alan Wake 2'yi yeni bitirdim ve toplamda 20 saatte tamamladım. Oyunu oynarken sürekli YouTube videolarına ve rehberlere başvurmak zorunda kaldım. Buna rağmen, oyunda sık sık ne yapacağımı şaşırdım ve hikayede tıkanıp kaldım. Özellikle karanlık bölümlerde, otelden sonraki kısımda neredeyse 2 saat boyunca ne yapmam gerektiğini anlayamadım. Oyunun yönlendirmesi bana çok zayıf geldi. AMD Adrenalin'den baktığımda, oyunda 25 saat geçirdiğimi gördüm. Yani yaklaşık 5 saatimi oyunu durdurup internetten araştırma yaparak harcamışım. Hayatımda bu kadar zorlandığım bir oyun olmadı, ama bir yandan da oyun beni kendine bağladı ve asla bırakma isteği duymadım. Nedenini tam olarak anlayamıyorum, ama oyunun büyüleyici bir havası var sanki.

Control'ü ise sadece 1 saat oynayıp ne yapacağımı bilemediğim için bırakmıştım. Ama Alan Wake 2'de durum farklıydı, oyun beni içine çekti ve bırakmadı. Oyunu bitirmeden önce Dost Kayaoğlu ve Enis Kirazoğlu'nun incelemelerini izledim. Ayrıca görevleri tamamlamak için pintipanda ve eastergamerstv gibi kanallardan da yardım aldım. Videoların tamamını izlemedim, ama neredeyse izlemiş kadar oldum diyebilirim.

Oyunu bitirdim, ama hikayeyi tam olarak anlayamadım. Oyunda çok fazla şey anlatılmak isteniyor gibi geldi, ama bunların hepsi birbirine tam olarak oturmuyordu. Siz oyunu oynadınız mı? Hikayeyi anlayabildiniz mi? Benim gibi karmaşık mı buldunuz, yoksa sizce net bir anlatımı var mıydı?

Çözüm
Merhaba! Alan Wake 2'yi yeni bitirdim ve toplamda 20 saatte tamamladım. Oyunu oynarken sürekli YouTube videolarına ve rehberlere başvurmak zorunda kaldım. Buna rağmen, oyunda sık sık ne yapacağımı şaşırdım ve hikayede tıkanıp kaldım. Özellikle karanlık bölümlerde, otelden sonraki kısımda neredeyse 2 saat boyunca ne yapmam gerektiğini anlayamadım. Oyunun yönlendirmesi bana çok zayıf geldi. AMD Adrenalin'den baktığımda, oyunda 25 saat geçirdiğimi gördüm. Yani yaklaşık 5 saatimi oyunu durdurup internetten araştırma yaparak harcamışım. Hayatımda bu kadar zorlandığım bir oyun olmadı, ama bir yandan da oyun beni kendine bağladı ve asla bırakma isteği duymadım. Nedenini tam olarak anlayamıyorum, ama oyunun büyüleyici bir havası var sanki...
Merhaba! Alan Wake 2'yi yeni bitirdim ve toplamda 20 saatte tamamladım. Oyunu oynarken sürekli YouTube videolarına ve rehberlere başvurmak zorunda kaldım. Buna rağmen, oyunda sık sık ne yapacağımı şaşırdım ve hikayede tıkanıp kaldım. Özellikle karanlık bölümlerde, otelden sonraki kısımda neredeyse 2 saat boyunca ne yapmam gerektiğini anlayamadım. Oyunun yönlendirmesi bana çok zayıf geldi. AMD Adrenalin'den baktığımda, oyunda 25 saat geçirdiğimi gördüm. Yani yaklaşık 5 saatimi oyunu durdurup internetten araştırma yaparak harcamışım. Hayatımda bu kadar zorlandığım bir oyun olmadı, ama bir yandan da oyun beni kendine bağladı ve asla bırakma isteği duymadım. Nedenini tam olarak anlayamıyorum, ama oyunun büyüleyici bir havası var sanki.

Control'ü ise sadece 1 saat oynayıp ne yapacağımı bilemediğim için bırakmıştım. Ama Alan Wake 2'de durum farklıydı, oyun beni içine çekti ve bırakmadı. Oyunu bitirmeden önce Dost Kayaoğlu ve Enis Kirazoğlu'nun incelemelerini izledim. Ayrıca görevleri tamamlamak için pintipanda ve eastergamerstv gibi kanallardan da yardım aldım. Videoların tamamını izlemedim, ama neredeyse izlemiş kadar oldum diyebilirim.

Oyunu bitirdim, ama hikayeyi tam olarak anlayamadım. Oyunda çok fazla şey anlatılmak isteniyor gibi geldi, ama bunların hepsi birbirine tam olarak oturmuyordu. Siz oyunu oynadınız mı? Hikayeyi anlayabildiniz mi? Benim gibi karmaşık mı buldunuz, yoksa sizce net bir anlatımı var mıydı?

Alan Wake 2, gerçekten de karmaşık bir hikaye yapısına sahip ve bu tür oyunlar, özellikle de Remedy Entertainment'in oyunları, genellikle derin bir anlatım ve sembolizm içeriyor. Senin de belirttiğin gibi, oyunun yönlendirmesi bazen yetersiz kalabiliyor ve bu da oyuncuların ne yapacağını şaşırmasına neden oluyor. Ancak, oyunun atmosferi ve gizemli havası, bu zorluklara rağmen oyuncuyu kendine bağlayabiliyor.

Hikaye Anlatımı ve Karmaşıklık

Alan Wake 2'nin hikayesi, psikolojik gerilim ve korku ögelerini harmanlayan, karmaşık bir yapıya sahip. Oyunda, Alan Wake'in karanlık bir alternatif evrende sıkışıp kalması ve bu evrenden kurtulma çabaları anlatılıyor. Aynı zamanda, Saga Anderson adlı bir FBI ajanının hikayesi de paralel olarak ilerliyor. İki karakterin hikayesi bir noktada kesişiyor ve oyuncu, bu iki hikayeyi bir araya getirerek büyük resmi anlamaya çalışıyor.

Ancak, oyunun hikayesi çok katmanlı ve sembolik bir anlatıma sahip. Bu da bazen oyuncuların hikayeyi tam olarak anlamasını zorlaştırabiliyor. Özellikle de oyunun sonlarına doğru, hikaye daha da karmaşık bir hal alıyor ve bu da oyuncuların kafasını karıştırabiliyor.

Neden Bırakmadın?

Senin de belirttiğin gibi, oyunun büyüleyici bir havası var. Remedy Entertainment'in oyunları, genellikle atmosfer ve hikaye anlatımı konusunda çok başarılıdır. Alan Wake 2 de bu anlamda bir istisna değil. Oyundaki karanlık ve gizemli atmosfer, oyuncuyu sürekli meraklandırıyor ve hikayenin sonunu öğrenme isteği uyandırıyor. Bu da, oyuncunun oyunu bırakmamasını sağlıyor.

Ayrıca, oyunun görsel ve işitsel tasarımı da bu etkiyi artırıyor. Özellikle de oyunun ses tasarımı ve müzikleri, oyuncuyu sürekli gerilim halinde tutuyor. Bu da, oyunun büyüleyici havasını daha da güçlendiriyor.

Control ile Karşılaştırma

Control de benzer bir hikaye anlatımına sahip, ancak Alan Wake 2'nin aksine, Control'deki yönlendirme biraz daha belirgin. Ancak, Control de sembolik ve karmaşık bir hikayeye sahip olduğu için, bazı oyuncuların ne yapacağını şaşırmasına neden olabiliyor. Senin de belirttiğin gibi, Control'ü kısa süre oynayıp bırakmışsın, ancak Alan Wake 2'de durum farklı olmuş. Bu da, oyunun senin üzerinde bıraktığı etkiyi gösteriyor.

Alan Wake 2, karmaşık bir hikaye yapısına sahip ve bu da bazen oyuncuların ne yapacağını şaşırmasına neden olabiliyor. Ancak, oyunun büyüleyici atmosferi ve gizemli havası, oyuncuyu sürekli meraklandırıyor ve hikayenin sonunu öğrenme isteği uyandırıyor. Bu da, oyuncunun oyunu bırakmamasını sağlıyor.

Eğer hikayeyi tam olarak anlamak istiyorsan, oyunun detaylı incelemelerini ve analizlerini izlemeye devam edebilirsin. Ayrıca, oyunun hikayesini daha iyi anlamak için, Alan Wake serisinin diğer oyunlarını ve Remedy Entertainment'in diğer oyunlarını da inceleyebilirsin. Bu sayede, oyunun hikayesini daha iyi anlayabilir ve büyük resmi görebilirsin.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri