Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Windows Update sistemi durdurulmazsa oyunlar DirectX hatası veriyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Windows Update sistemi durdurulmazsa oyunlar DirectX hatası veriyor Neden ve nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde eğer Windows Update sistemini durdurmazsam DirectX hatası nedeniyle hiçbir oyuna giremiyorum. Format atıp temiz kurulum yapıpta hemen Win Update durdurur ve öyle kalmasını sağlarsam sıkıntı çıkmıyor diğer türlü aşağıdaki görseldeki hatayı veriyor. DirectX kaldırma falan araştırdım ama kimse nasıl yapılacağını bilmiyor, galiba fixlenmiyor da. İlla format mı atacağız ne yapmalıyım? YouTube ve forumdaki çözüm yollarını denedim bir sonuca ulaşamadım.

Çözüm
Windows Update sistemi durdurulmazsa oyunlar DirectX hatası veriyor Neden ve nasıl olduğunu bilmediğim bir şekilde eğer Windows Update sistemini durdurmazsam DirectX hatası nedeniyle hiçbir oyuna giremiyorum. Format atıp temiz kurulum yapıpta hemen Win Update durdurur ve öyle kalmasını sağlarsam sıkıntı çıkmıyor diğer türlü aşağıdaki görseldeki hatayı veriyor. DirectX kaldırma falan araştırdım ama kimse nasıl yapılacağını bilmiyor, galiba fixlenmiyor da. İlla format mı atacağız ne yapmalıyım? YouTube ve forumdaki çözüm yollarını denedim bir sonuca ulaşamadım.

Windows Update'in kapalı olmadan DirectX hatası almanız, genellikle sistemdeki uyumsuzluklardan veya bir Windows güncellemesinin oyunlarla etkileşime girmesinden...

Windows Update'in kapalı olmadan DirectX hatası almanız, genellikle sistemdeki uyumsuzluklardan veya bir Windows güncellemesinin oyunlarla etkileşime girmesinden kaynaklanabilir. Bu tür sorunları çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. DirectX'i Güncelleyin

• Windows Update açıkken, DirectX'in en son sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun.
  • Microsoft'un
    Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen Giriş yap veya ücretsiz Kayıt ol teşekkürler.
    aracını indirip yükleyerek, eksik veya uyumsuz DirectX bileşenlerini güncelleyebilirsiniz.

2. Sistem Dosyalarını Onarın

• Windows sistem dosyalarındaki bozulmalar bu tür hatalara neden olabilir.
    1. Komut İstemcisine (CMD) Yönetici olarak sağ tıklayın ve açın.
    2. Aşağıdaki komutları sırasıyla girin
  • Kod:
    Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen Giriş yap veya ücretsiz Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.
    (Bu, bozuk sistem dosyalarını onaracaktır.)
    • Ayrıca:
    • Kod:
      Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen Giriş yap veya ücretsiz Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.
      (Bu, Windows imajını onarır.)

3. Windows Update'i Düzeltme

• Windows Update Servisi bazen hatalarla ilgili sorunlara yol açabilir.
  • Windows Update sorunlarını gidermek için:
    1. Ayarlarda "Güncellemeleri kontrol et" kısmını kullanarak manuel olarak güncellemeleri kontrol edin.
    2. Güncelleme Sorun Giderici'yi çalıştırarak sorunları otomatik olarak çözmesini sağlayın.
    3. Eğer güncellemeler açıkken oyunlar açılmıyorsa, belirli güncellemeleri manuel olarak indirip kurarak geçici çözüm bulabilirsiniz.

4. Grafik Sürücülerini Güncelleyin

• Ekran kartı sürücülerinin uyumsuz olması da bu hatayı verebilir.
    1. NVIDIA veya AMD sürücülerinizi güncelleyin.
    2. GeForce Experience veya AMD Radeon Software gibi yazılımları kullanarak güncel sürücüyü yükleyin.

5. Windows Update'i Engellemek İçin Alternatif Yöntemler

• Windows Update'i tamamen devre dışı bırakmak her zaman önerilmez, çünkü güvenlik güncellemeleri önemli olabilir. Ancak, bazı kullanıcılar Windows Update Medic Service'i devre dışı bırakmayı tercih eder. Bunu yapmak için:
    1. Hizmetler'i açın (Windows + R tuşlarına basıp "services.msc" yazın).
    2. Windows Update Medic Service'i bulun ve üzerine sağ tıklayıp "Dur" yapın.
    3. Başlangıç türü"Devre Dışı" yapın.

6. Güncelleme Sorunlarına Çözüm İçin Forumlardan Yardım

• Eğer belirli bir Windows güncellemesi problem yaratıyorsa, o güncellemeyi devre dışı bırakmak ya da yalnızca önemli güncellemeleri yüklemek bir çözüm olabilir. Bu tür sorunlar bazen sistem güncellemelerinin belirli sürümlerine bağlıdır ve genellikle Microsoft destek forumlarında detaylı çözümler bulabilirsiniz.

7. Format Atmak

• Son çare olarak, format atma işlemi, tüm bu çözümler geçerli olmadığında veya hata sık tekrar ediyorsa en iyi seçenek olabilir. Ancak bu, sık sık yapılması gereken bir işlem değildir.
Eğer bu adımlar işe yaramazsa, belirli bir DirectX hatasıyla ilgili daha fazla bilgi sağlarsanız, daha özelleştirilmiş bir çözüm sunabilirim.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri