Neler yeni

Çözüldü Valorant'ta ani FPS düşmesi

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Valorant'ta ani FPS düşmesi Arkadaşlar yeni bir PC aldım. Her oyuna sorunsuz girebildim şimdiye kadar. Ama Valorant'a girdipimde ilk 1-2 dk her şey normalken birden 10 saniyede bir drop yiyorum 2 sayeliğine. Ve bu sadece Valorant'ta oluyor. Ancak bu sorun oluştuktan sonra Valorant'ı kapatıp masaüstüne dönünce aynı sorun devam ediyor. PC'yi yeniden başlattıktan sonra ise her şey normale dönüyor. Yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Valorant'ta ani FPS düşmesi Arkadaşlar yeni bir PC aldım. Her oyuna sorunsuz girebildim şimdiye kadar. Ama Valorant'a girdipimde ilk 1-2 dk her şey normalken birden 10 saniyede bir drop yiyorum 2 sayeliğine. Ve bu sadece Valorant'ta oluyor. Ancak bu sorun oluştuktan sonra Valorant'ı kapatıp masaüstüne dönünce aynı sorun devam ediyor. PC'yi yeniden başlattıktan sonra ise her şey normale dönüyor. Yardımcı olur musunuz?

Valorant'ta ani FPS düşüşleri yaşamanızın birkaç olası nedeni bulunmaktadır. Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Sistem Kaynaklarını Kontrol Edin​

• Donanım İzleme: MSI Afterburner gibi araçlarla CPU ve GPU kullanım oranlarını izleyin. Yüksek sıcaklıklar veya...

Valorant'ta ani FPS düşüşleri yaşamanızın birkaç olası nedeni bulunmaktadır. Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Sistem Kaynaklarını Kontrol Edin​

• Donanım İzleme: MSI Afterburner gibi araçlarla CPU ve GPU kullanım oranlarını izleyin. Yüksek sıcaklıklar veya kullanım oranları, donanımın aşırı ısındığını veya zorlandığını gösterebilir.

2. Grafik Sürücülerini ve Windows'u Güncelleyin​

• Sürücü Güncellemeleri: Ekran kartı üreticinizin resmi web sitesinden en son sürücüleri indirin ve yükleyin.
  • Windows Güncellemeleri: Windows Update aracılığıyla sisteminizi güncel tutun.

3. Oyun İçi Grafik Ayarlarını Düzenleyin​

• Grafik Ayarları: Valorant'ta, materyal ve doku kalitesi gibi ayarları "Düşük" seviyeye çekmeyi deneyin. Ayrıca, V-Sync özelliğini devre dışı bırakmak da faydalı olabilir.

4. Arka Plan Uygulamalarını Kapatın​

• Görev Yöneticisi: Oyun oynarken gereksiz uygulamaları kapatarak sistem kaynaklarını Valorant'a tahsis edin.

5. Windows Güç Planını Değiştirin​

• Güç Planı: Denetim Masası'ndan güç planınızı "En iyi performans" olarak ayarlayın. Bu, sisteminizin oyun sırasında daha yüksek performans göstermesine yardımcı olabilir.

Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, bilgisayarınızın donanım bileşenlerini kontrol ettirmeniz veya teknik destek almanız gerekebilir.

Daha detaylı bir çözüm için aşağıdaki video rehberini inceleyebilirsiniz:

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri