Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Valorant true stretched 1080x1080 yapınca altta ve üstte siyah bar oluyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Valorant true stretched 1080x1080 yapınca altta ve üstte siyah bar oluyor Eskiden 1080x1080 yapınca bir şey olmuyordu şimdi NVIDIA Denetim Masası'ndan yapınca altta ve üstte siyah bar oluyor. Winexpolardan da denedim Aygıt Yöneticisi'nden de denedim ama olmuyor. Sadece 1280x882 çözünürlülüğü oluyor.

Çözüm
Valorant true stretched 1080x1080 yapınca altta ve üstte siyah bar oluyor Eskiden 1080x1080 yapınca bir şey olmuyordu şimdi NVIDIA Denetim Masası'ndan yapınca altta ve üstte siyah bar oluyor. Winexpolardan da denedim Aygıt Yöneticisi'nden de denedim ama olmuyor. Sadece 1280x882 çözünürlülüğü oluyor.

Valorant'ta "true stretched" çözünürlük (1080x1080) kullanmak istediğinizde, ekranınızda siyah barların görünmesi, genellikle ekranın ve grafik kartının çözünürlük ayarları ile uyumsuzluğundan kaynaklanır. NVIDIA Denetim Masası'ndan bu ayarı değiştirdiğinizde, oyun yerleşiminde siyah barların görünmesi, çözünürlük uyumsuzluğu nedeniyle olabilir. İşte bunu düzeltmek için bazı adımlar:

1. NVIDIA Denetim Masası Ayarlarını...

Valorant'ta "true stretched" çözünürlük (1080x1080) kullanmak istediğinizde, ekranınızda siyah barların görünmesi, genellikle ekranın ve grafik kartının çözünürlük ayarları ile uyumsuzluğundan kaynaklanır. NVIDIA Denetim Masası'ndan bu ayarı değiştirdiğinizde, oyun yerleşiminde siyah barların görünmesi, çözünürlük uyumsuzluğu nedeniyle olabilir. İşte bunu düzeltmek için bazı adımlar:

1. NVIDIA Denetim Masası Ayarlarını Gözden Geçirme:
    • NVIDIA Denetim Masası'nı açın.
    • Sol menüden Ekran > Çözünürlük Ayarlarını Değiştir kısmına gidin.
    • Skalalama Ayarları bölümüne tıklayın.
    • Burada Ekranı Kapsama (Full-Screen) seçeneğini işaretleyin. Bu, oyun çözünürlüğü değişse bile, ekranın tamamını kullanmasını sağlayacaktır.
    • Yüksek Ölçekli Oranı Kullanın (Use the NVIDIA scaling) seçeneği varsa, bunu da etkinleştirebilirsiniz.
  2. Windows Gösterim Ayarlarını Değiştirme:
    • Windows masaüstünde sağ tıklayıp Ekran Ayarlarına gidin.
    • Çözünürlük seçeneklerinden 1280x882'yi seçin, bu çözünürlük "true stretched" için daha uygun olabilir.
    • Ardından oyun ayarlarında 1080x1080 çözünürlüğünü tekrar deneyin ve siyah barların hala görünüp görünmediğini kontrol edin.
  3. Oyunun Grafik Ayarlarını Düzenleme:
    • Valorant’ta, Ayrıntılı Grafik Ayarları kısmına gidin.
    • Ekran Modunun Tam Ekran (Full-Screen) olduğundan emin olun.
    • Çözünürlük olarak 1080x1080'i seçtikten sonra, siyah barların olup olmadığını tekrar kontrol edin.
  4. Farklı Çözünürlükleri Deneyin:
    • Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, 1280x882 gibi bir çözünürlük de deneyebilirsiniz. Bu çözünürlük genellikle daha uyumlu ve "stretched" mod için yaygın olarak kullanılır.
  5. Monitörün ve GPU'nun Uyumluluğunu Kontrol Edin:
    • Bazı monitörler belirli çözünürlüklerde siyah barlar gösteriyor olabilir. Monitörünüzün native (doğal) çözünürlüğünü doğrulayın ve bununla uyumlu bir çözünürlük seçin.
    • Ayrıca ekran kartınızın ve monitörünüzün desteklediği çözünürlüklerin doğru şekilde eşleştiğinden emin olun.
  6. Windows Güncellemeleri ve Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleme:
    • Ekran kartı sürücülerini güncellemeyi unutmayın. Güncel sürücüler genellikle çözünürlük ve ekran hatalarını düzeltebilir.
Bu adımları takip ederek, siyah barların görünmesini engelleyebilir ve "true stretched" modda oyun deneyiminizi iyileştirebilirsiniz.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri