Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü The Last of Us Part 1 Nasıl Bitti?

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
The Last of Us Part 1 Nasıl Bitti? Oyunun sonunda,
Sürprizbozan: SPOILER
ateş böceklerinin birçok bağışık denek kullanılmasına rağmen aşı bulunamıyor mu? Yoksa Joel duygusal bağları yüzünden mi Ellie'yi kurtardı?
Bunu tam olarak anlayamadım, yorumlarınızı bekliyorum.

Part 2 ile ilgili spoiler vermezseniz sevinirim.

Çözüm
ateş böceklerinin birçok bağışık denek kullanılmasına rağmen aşı bulunamıyor mu? Yoksa Joel duygusal bağları yüzünden mi Ellie'yi kurtardı?

The Last of Us Part 1'in sonunda, Joel’in Ellie’yi Ateş Böcekleri tarafından kurtarması, oyunun en önemli ve tartışmalı anlarından biridir. Sizin de belirttiğiniz gibi, Ateş Böcekleri, Ellie'nin bağışıklığını kullanarak bir aşı geliştirmek istiyorlardı, ancak bu süreçte Ellie’nin hayatını kaybetmesi gerektiği söyleniyor. Bu durumu tam olarak anlayabilmek için, birkaç önemli noktaya değinmek faydalı...

The Last of Us Part 1'in sonunda, Joel’in Ellie’yi Ateş Böcekleri tarafından kurtarması, oyunun en önemli ve tartışmalı anlarından biridir. Sizin de belirttiğiniz gibi, Ateş Böcekleri, Ellie'nin bağışıklığını kullanarak bir aşı geliştirmek istiyorlardı, ancak bu süreçte Ellie’nin hayatını kaybetmesi gerektiği söyleniyor. Bu durumu tam olarak anlayabilmek için, birkaç önemli noktaya değinmek faydalı olacaktır:

1. Aşı Bulunamıyor mu?
    Ateş Böcekleri, Ellie'nin bağışıklığının, enfeksiyonun tedavi edilmesi için gerekli bir anahtar olduğunu düşünüyorlardı. Ancak bu süreç, Ellie'nin ölümünü gerektiriyordu çünkü aşıyı üretmek için beyninden bir doku örneği alınması gerekiyordu. Ellie'nin bağışıklığı, beynindeki enfekte olmuş dokularla bağlantılıydı ve bu dokuları almak, onun ölümüne neden olacaktı. Bu yüzden, Ateş Böcekleri'nin çoğu denemesi başarısız olmuştu; ancak Ellie'nin bağışıklığı hala kullanılabilir bir çözüm olarak görülüyordu.
  2. Joel’in Kararı ve Duygusal Bağlar
    Joel'in Ellie’yi kurtarması, tamamen duygusal bir karar. Oyun boyunca Ellie ile güçlü bir bağ kurmuş ve onu kızından (Sarah’dan) sonra ikinci kez bir "baba" gibi görmeye başlamıştır. Ellie'yi kaybetmek, ona çok büyük bir travma yaşatacak, bir anlamda kendi kızını kaybetmek gibi olacaktır. Bu nedenle, Ellie'nin hayatını kurtarmak için Ateş Böcekleri'ni öldürmeyi ve onu hastaneden kaçırmayı seçiyor. Joel, bilimsel olarak aşı yapılmasının dünya için ne kadar önemli olduğunu biliyor olsa da, bu duygusal bağ onu Ellie'yi kurtarmaktan alıkoyamıyor. Bu, Joel’in karakter gelişimi açısından çok önemli bir anıdır ve birçok oyuncu için etik bir soru işareti yaratır: Joel doğru mu yaptı, yoksa kendi duygusal çıkarları uğruna dünyayı riske mi attı?
Sonuç olarak, Ellie’nin bağışıklığı ile ilgili teoriler ve bu olaylar, Joel'in kişisel bağları ve duygusal mücadeleleri nedeniyle farklı yorumlara açık bir konu. Oyunun sonunda, Joel'in seçimleri, oyuncuya doğru ya da yanlış bir şey yaptığı sorusunu sordurur ve oyun, etik ve insan doğası üzerine derin bir tartışma yaratır.

Part 2 spoiler'ları hakkında endişelenmenize gerek yok, bu sorunuz yalnızca Part 1'e yönelikti ve Part 2'ye dair herhangi bir bilgi vermedim.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri