Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Stardew Valley "davet kodu girin" gözükmüyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Stardew Valley "davet kodu girin" gözükmüyor Kız arkadaşımla beraber oyunu oynamaya çalışıyoruz, ben oyunu Game Pass ile oynuyorum kız arkadaşım ise Microsoft Store'dan satın aldı. Benim oyunumda bir sorun yok davet kodu gönderebiliyorum ve davet kodu girebiliyorum fakat kız arkadaşımın oyununda "davet kodu girin" kısmı gözükmüyor. Yalnızca "lan oturumuna katıl" kısmı görünürde. Yine aynı şekilde kendisi davet kodu da oluşturamıyor. İlk olarak onun bilgisayarından kaynaklı bir sorun olduğunu düşündüm ve onun Microsoft hesabına giriş yaparak kendi bilgisayarım ile oyuna giriş yaptım fakat bu sefer bende aynı kısımlar gözükmedi. Microsoft Store üzerinden atın alınan oyunların multiplayer oynama seçeneği kapalı olabilir mi veya başka bir sebebi mi var bunun? Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Stardew Valley "davet kodu girin" gözükmüyor Kız arkadaşımla beraber oyunu oynamaya çalışıyoruz, ben oyunu Game Pass ile oynuyorum kız arkadaşım ise Microsoft Store'dan satın aldı. Benim oyunumda bir sorun yok davet kodu gönderebiliyorum ve davet kodu girebiliyorum fakat kız arkadaşımın oyununda "davet kodu girin" kısmı gözükmüyor. Yalnızca "lan oturumuna katıl" kısmı görünürde. Yine aynı şekilde kendisi davet kodu da oluşturamıyor. İlk olarak onun bilgisayarından kaynaklı bir sorun olduğunu düşündüm ve onun Microsoft hesabına giriş yaparak kendi bilgisayarım ile oyuna giriş yaptım fakat bu sefer bende aynı kısımlar gözükmedi. Microsoft Store üzerinden atın alınan oyunların multiplayer oynama seçeneği kapalı olabilir mi veya başka...
Stardew Valley "davet kodu girin" gözükmüyor Kız arkadaşımla beraber oyunu oynamaya çalışıyoruz, ben oyunu Game Pass ile oynuyorum kız arkadaşım ise Microsoft Store'dan satın aldı. Benim oyunumda bir sorun yok davet kodu gönderebiliyorum ve davet kodu girebiliyorum fakat kız arkadaşımın oyununda "davet kodu girin" kısmı gözükmüyor. Yalnızca "lan oturumuna katıl" kısmı görünürde. Yine aynı şekilde kendisi davet kodu da oluşturamıyor. İlk olarak onun bilgisayarından kaynaklı bir sorun olduğunu düşündüm ve onun Microsoft hesabına giriş yaparak kendi bilgisayarım ile oyuna giriş yaptım fakat bu sefer bende aynı kısımlar gözükmedi. Microsoft Store üzerinden atın alınan oyunların multiplayer oynama seçeneği kapalı olabilir mi veya başka bir sebebi mi var bunun? Yardımcı olursanız sevinirim.
Stardew Valley’de “davet kodu girin” seçeneğinin görünmemesi, genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanabilir. Microsoft Store ve Game Pass ile ilgili bazı uyumluluk sorunları da bu durumu etkileyebilir. Sorunu çözmek için şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Oyunun Multiplayer Seçeneklerini Kontrol Edin

• Kız arkadaşınızın oyununda “Multiplayer (Çok Oyunculu)” özelliğinin aktif olup olmadığını kontrol edin. Microsoft Store’dan alınan oyunlarda multiplayer özelliği bazen yanlış yapılandırılabilir.

• Oyunun başlatıcı ayarlarında ya da oyun içi ayarlar kısmında, multiplayer modunun etkin olup olmadığını kontrol edin.

2. Microsoft Hesabı ve Xbox Live Bağlantısı

• Microsoft Store veya Game Pass’ten alınan oyunlarda Xbox Live hesabına bağlı olmanız gerekir. Kız arkadaşınızın Xbox Live hesabına giriş yaptığından emin olun. Giriş yapılmazsa davet kodu oluşturma seçeneği görünmeyebilir.

• Ayrıca, hesabın “Xbox Live Gold” aboneliği olup olmadığını kontrol edin. Game Pass Ultimate, bu aboneliği içerse de, sadece Microsoft Store’dan alınan oyunlarda bu gerekebilir.

3. Oyunun Versiyonunu Karşılaştırın

• Her iki cihazdaki oyunun aynı sürümde olduğundan emin olun. Game Pass’teki oyunlar bazen güncel olmayabilir veya Microsoft Store sürümüyle uyumsuz olabilir.

• Oyunu güncellemek için Microsoft Store veya Game Pass başlatıcısından oyununuzun en son sürümde olup olmadığını kontrol edin.

4. Ağ Bağlantısı Ayarları

• Kız arkadaşınızın bilgisayarında, ağ ayarlarını kontrol edin. Windows Güvenlik Duvarı ya da antivirüs yazılımı, oyunun bağlantı kurmasını engelliyor olabilir.

• Güvenlik duvarı ayarlarına giderek Stardew Valley için bir istisna oluşturun.

5. Oyunu Yeniden Yükleyin veya Farklı Bir Platform Deneyin

• Microsoft Store sürümünde sorun varsa, kız arkadaşınız oyunu farklı bir platformdan (örneğin Steam) almayı düşünebilir. Steam sürümünde genellikle multiplayer özellikleri daha sorunsuz çalışır.

• Ayrıca, her iki cihazda da oyunu tamamen kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.

6. LAN ile Bağlanmayı Deneyin

• Eğer davet kodu seçeneği görünmüyorsa, “LAN oturumu” üzerinden bağlanmayı deneyebilirsiniz. Bunun için iki bilgisayarın aynı ağda olması gerekir. Bir LAN oturumu açıp, diğer cihazla katılmayı deneyin.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Stardew Valley’in resmi destek ekibine veya Microsoft Store müşteri hizmetlerine başvurarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Kişi Yorumladı
Çözüm

Bu alana bir cevap yazın...
(Gereksiz, anlamsız ( ty,tyty, +++++, up up, asasdasf ) benzeri ifadeler kullananların üyelikleri kapatılacaktır.)
Geri