Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Silent Hill 2: Enhanced Edition nasıl oynanır?

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Silent Hill 2: Enhanced Edition nasıl oynanır? Silent Hill 2 remake fragmanını izledikten sonra kesinlikle eskisini oynamaya karar verdim. Ancak eskiden yüklediğim gibi çalışımıyordu oyun siyah ekran veriyor ve ne yaparsam yapayım açamadım oyunu. Acaba elinde hazır Silent Hill 2: Enhanced Edition olan var mı? Ya da bunu nasıl kurup oynuyoruz biri anlatabilir mi?

Çözüm
Silent Hill 2: Enhanced Edition nasıl oynanır? Silent Hill 2 remake fragmanını izledikten sonra kesinlikle eskisini oynamaya karar verdim. Ancak eskiden yüklediğim gibi çalışımıyordu oyun siyah ekran veriyor ve ne yaparsam yapayım açamadım oyunu. Acaba elinde hazır Silent Hill 2: Enhanced Edition olan var mı? Ya da bunu nasıl kurup oynuyoruz biri anlatabilir mi?

Silent Hill 2: Enhanced Edition, oyunun orijinal PC sürümünü modern sistemlerde daha iyi performans ve grafiklerle oynanabilir hale getiren bir topluluk tarafından geliştirilmiş bir mod projesidir. Bu proje, Silent Hill 2’nin orijinal oyun dosyalarını iyileştirirken, yüksek çözünürlük desteği, daha iyi ses ve modern uyumluluk gibi özellikler ekler. İşte bu sürümü...

Silent Hill 2: Enhanced Edition, oyunun orijinal PC sürümünü modern sistemlerde daha iyi performans ve grafiklerle oynanabilir hale getiren bir topluluk tarafından geliştirilmiş bir mod projesidir. Bu proje, Silent Hill 2’nin orijinal oyun dosyalarını iyileştirirken, yüksek çözünürlük desteği, daha iyi ses ve modern uyumluluk gibi özellikler ekler. İşte bu sürümü nasıl kurup oynayabileceğinize dair adımlar:

1. Silent Hill 2'nin Orijinal PC Sürümünü Edinin

Enhanced Edition, yasal olarak sahip olunan orijinal Silent Hill 2: Director's Cut PC sürümünü gerektirir. Oyunun bir fiziksel kopyasına sahipseniz, dosyalarını diskinizden alabilirsiniz. Alternatif olarak, ikinci el olarak fiziksel sürüm satın almanız gerekebilir çünkü dijital olarak satışı yapılmıyor.

2. Enhanced Edition İndirme ve Kurulum

Silent Hill 2: Enhanced Edition için gerekli dosyaları indirmek ve kurulum yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

a. Gerekli Dosyaları İndirin

Enhanced Edition için gerekli olan mod dosyalarını şu resmi web sitesinden indirebilirsiniz:
  • "Enhanced Edition" kurulum rehberine göz atarak modların listesine ulaşabilirsiniz.
  • Web sitesinde her mod için ayrı bir kurulum yönergesi bulunur.

b. Gerekli Araçları Hazırlayın

Modları düzgün bir şekilde çalıştırmak için aşağıdaki araçlara ihtiyacınız olacak:
  • DirectX 9 Redistributable
  • Silent Hill 2 Widescreen Fix
  • Enhanced Audio ve diğer paketler.

c. Oyunu Modern Sistemlerde Çalıştırma

1. Silent Hill 2’nin orijinal dosyalarını bilgisayarınıza kopyalayın.
  2. Enhanced Edition mod dosyalarını ilgili oyunun kurulu olduğu dizine yerleştirin.
  3. Mod yapılandırmalarını kontrol etmek için sağlanan rehberleri takip edin.

d. Uyumluluk Ayarları

Oyunun sorunsuz çalışması için şu ayarları yapmayı unutmayın:
  • Uyumluluk Modu: Oyunun çalıştırılabilir dosyasını (sh2pc.exe), Windows 7 veya XP uyumluluk modunda çalıştırmayı deneyin.
  • Yönetici Olarak Çalıştır: Oyunun ve kurulum araçlarının hepsini yönetici olarak çalıştırın.

3. Ekstra Optimizasyonlar

• FPS Düzeltmesi: Enhanced Edition, orijinal oyunun 30 FPS sınırını kaldırır ve oyunu 60 FPS’e çıkarır.
  • Görsel İyileştirmeler: Modern ekranlarda düzgün görüntüleme için çözünürlük ayarlarını ve anti-aliasing gibi seçenekleri etkinleştirin.
  • Ses İyileştirmeleri: Modlar, orijinal ses dosyalarını temizleyerek daha kaliteli bir deneyim sunar.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri