Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Oyunlarına inadına Türkçe dil desteği eklemeyen 5 firma!

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Birçok büyük firma yıllardır Türk pazarından gelir elde ediyor ve ne yazık ki, oyunlarına Türkçe dil desteği eklemeyi hala reddediyorlar. Bu firmaların bazılarının Türk pazarında yıllardır var olmasına rağmen, hala Türkçe dil desteği eklememeleri gerçekten düşündürücü. Bu yazıda, Türkçe dil desteği eklemeyen beş büyük firmayı ele alacağım. Ayrıca, oyunlarına Türkçe dil desteği eklemeyi ihmal etmeyen firmalar hakkında da bazı düşüncelerimi paylaşacağım.

İlk olarak, Rockstar Games, Ubisoft, Activision Blizzard, Square Enix ve Bethesda Game Studios gibi firmalar, Türk pazarında uzun süredir faaliyet gösteriyorlar. Bu firmaların oyunlarını bir şekilde oynamış ve Türk oyunculara hitap etmeleri beklenmiş olsa da, hala Türkçe dil desteği sunmuyorlar. Türk pazarından ciddi gelirler elde ederken, bu firmaların bu desteği eklememeleri büyük bir soru işareti. Örneğin, STALKER 2'nin yapımcıları, Ukrayna-Rusya savaşı gibi büyük engellerle karşılaştıkları halde, oyunlarına Türkçe dil desteği eklemeyi başardılar. Bu gösteriyor ki, bir firma gerçekten isterse Türkçe dil desteğini kolaylıkla ekleyebilir.

Ubisoft özelinde, Türkçe dil desteği eklemek adına biraz umut var gibi görünüyor. Zira firma şu an ekonomik sıkıntılar yaşıyor ve geçmişte oyuncularına karşı ilgisiz kaldı. Ancak Assassin's Creed gibi büyük yapımların bile heyecan yaratamaması, oyuncuların güvenini kaybetmesine neden oldu. Firma, zamanında Steam'e başarılar eklememek gibi yanlış bir tutum sergileyip, sonradan oyuncu tepkilerini dikkate alarak bu başarıları eklemişti. Ancak artık ne yazık ki Ubisoft'un yeni oyunlarına dair heyecan duyan çok az insan var.

Bir diğer örnek ise CD PROJEKT'tir. İlk başta Witcher 3'te Türkçe dil desteği yoktu, ancak Türk oyuncuların talepleri üzerine firma geri adım atarak Türkçe altyazı eklemeyi kabul etti. Bu tutum, firma için önemli bir başarı oldu. Cyberpunk 2077 gibi oyunlarında da Türkçe dil desteği sundular. Bu durum gösteriyor ki, oyun firmaları oyuncu geri bildirimlerine kulak verirse, doğru bir adım atmış olurlar. Milyon dolarlar kazanan firmaların, Türkçe dil desteğini eklememesi kabul edilemez bir durumdur. Bu firmalar, oyuncularından yüksek gelirler elde ederken, çok basit bir adım olan Türkçe dil desteğini sunmamaları büyük bir eksikliktir.

Sonuç olarak, büyük firmalar Türk oyuncularını görmezden gelmeye devam etse de, onlara tepki göstermek önemli. Tek bir kişinin bile sesini duyurması, büyük bir fark yaratabilir. Bu firmalar, sonunda kullanıcı taleplerine kulak vermek zorunda kalacaklar. Türkçe dil desteği eklemeyen firmalar için, oyunlarını satın almamak gibi basit ama etkili bir tepki gösterebiliriz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri