Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Oyunlarda 4:3 çözünürlük yapınca black bars oluşuyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Oyunlarda 4:3 çözünürlük yapınca black bars oluşuyor Bilgisayarım kötü olduğu için oyunları düşük çözünürlükte oynuyorum fakat bazı oyunlarda Black bars oluşuyor Skyrim ve Mafia 2 de oluyor mesela nasıl düzeltebilirim?

Çözüm
Oyunlarda 4:3 çözünürlük yapınca black bars oluşuyor Bilgisayarım kötü olduğu için oyunları düşük çözünürlükte oynuyorum fakat bazı oyunlarda Black bars oluşuyor Skyrim ve Mafia 2 de oluyor mesela nasıl düzeltebilirim?

Black bars (kara çubuklar) genellikle ekranın en-boy oranı ile oyun çözünürlüğü uyuşmadığı zaman oluşur. 4:3 çözünürlük kullandığında, çoğu oyun 16:9 veya 16:10 ekran oranına uymadığı için bu bars'lar gözükür. İşte çözüm yolları:

1. Oyun İçi Ayarlar

• Skyrim/Mafia 2'de: Oyunların grafik ayarlarında çözünürlük ve ekran oranını değiştirebilirsin. Örneğin, 16:9 (720p veya 1080p) gibi bir çözünürlük seçersen, black bars kaybolabilir.

2. Ekran Kartı Denetim Paneli

...

Black bars (kara çubuklar) genellikle ekranın en-boy oranı ile oyun çözünürlüğü uyuşmadığı zaman oluşur. 4:3 çözünürlük kullandığında, çoğu oyun 16:9 veya 16:10 ekran oranına uymadığı için bu bars'lar gözükür. İşte çözüm yolları:

1. Oyun İçi Ayarlar

• Skyrim/Mafia 2'de: Oyunların grafik ayarlarında çözünürlük ve ekran oranını değiştirebilirsin. Örneğin, 16:9 (720p veya 1080p) gibi bir çözünürlük seçersen, black bars kaybolabilir.

2. Ekran Kartı Denetim Paneli

• NVIDIA/AMD Denetim Paneli: Ekran kartı yazılımında, çözünürlük ve ekran oranı ayarlarını değiştirebilirsin. "Çözünürlük" kısmında, ekranın tam ekran olması için "Doğal Boyut" veya "Genişlet" seçeneklerini seçebilirsin.

3. 3. Parti Yazılımlar

• Custom Resolution Utility (CRU): Bu yazılım ile daha fazla çözünürlük ayarını özelleştirebilir ve black bars'ları engelleyebilirsin.
Bu adımları takip ederek black bars'ları ortadan kaldırabilirsin. Umarım işe yarar! 😊

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri