Neler yeni

Çözüldü Minecraft yakında olmadıkça oyun işlemiyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Minecraft yakında olmadıkça oyun işlemiyor
Minecraft Bedrock v1.21.51 sürümünü oynuyorum ve ben orada olmadıkça veya bakmadıkça oyun işlemiyor. Mesela fırında yemek pişirirken oradan ayrıldığım takdirde pişme işlemi duruyor ve geri dönmeyene kadar devam etmiyor. Bir keresinde yüksek bir yerde ölmüştüm. Normalde 5 dakika içerisinde eşyalar yok olur ama ben 10 dakika sonra oraya vardığımda eşyalar daha yeni yere düşmeye başladı. İsim vermedikçe köylülerim de despawn oluyor ve farmlarımda çalışmıyor sırf bu yüzden. Chunk seviyem 40'da yani standart. Bu sorunun nedeni nedir? Teşekkürler.

Çözüm
Minecraft Bedrock v1.21.51 sürümünü oynuyorum ve ben orada olmadıkça veya bakmadıkça oyun işlemiyor. Mesela fırında yemek pişirirken oradan ayrıldığım takdirde pişme işlemi duruyor ve geri dönmeyene kadar devam etmiyor. Bir keresinde yüksek bir yerde ölmüştüm. Normalde 5 dakika içerisinde eşyalar yok olur ama ben 10 dakika sonra oraya vardığımda eşyalar daha yeni yere düşmeye başladı. İsim vermedikçe köylülerim de despawn oluyor ve farmlarımda çalışmıyor sırf bu yüzden. Chunk seviyem 40'da yani standart. Bu sorunun nedeni nedir? Teşekkürler.

Minecraft Bedrock Edition'da karşılaştığınız sorunlar, oyunun çalışma mantığı ve mekanikleriyle ilgilidir. Bu sorunların nedenlerini ve olası...

Minecraft Bedrock Edition'da karşılaştığınız sorunlar, oyunun çalışma mantığı ve mekanikleriyle ilgilidir. Bu sorunların nedenlerini ve olası çözüm yollarını aşağıda detaylı olarak açıklayacağım:

1. Fırınlarda Pişirme İşleminin Durması:

Minecraft Bedrock Edition'da, bir fırında pişirme işlemi başlatıldığında, oyuncu fırından uzaklaştığında pişirme işlemi durmaz. Ancak, bazı durumlarda pişirme işleminin durması veya kesilmesi, oyunun bir hatası veya sunucu ayarlarıyla ilgili olabilir. Bu tür sorunları gidermek için oyunun en son sürümüne güncellediğinizden emin olun ve eğer bir sunucu üzerinde oynuyorsanız, sunucu ayarlarını kontrol edin.

2. Eşyaların Düşmemesi ve Farmların Çalışmaması:

Minecraft'ta, oyuncu bir bölgeden uzaklaştığında, o bölgedeki bazı mekanikler durabilir. Örneğin, fırınlar pişirme işlemini durdurabilir veya köylüler despawn olabilir. Bu durum, oyunun performansını artırmak amacıyla uzak bölgelerdeki işlemlerin durdurulmasından kaynaklanır. Bu nedenle, önemli işlemleri veya farmları, sürekli aktif olan bölgelerde kurmanız önerilir.

3. Köylülerin Despawn Olması:

Köylülerin despawn olması, özellikle uzak bölgelerdeyseniz veya köylülerin isimleri yoksa meydana gelebilir. Köylülerin despawn olmasını önlemek için onları isimlendirebilir veya onları sürekli aktif bölgelerde tutabilirsiniz. Ayrıca, köylülerin çalışabilmesi için uygun meslek bloklarına ve yataklara ihtiyaçları vardır.

4. Eşyaların Düşmemesi:

Yüksek bir yerde öldüğünüzde, eşyalarınızın yere düşmesi ve kaybolması, oyunun despawn mekanizmalarıyla ilgilidir. Eşyalarınızın kaybolmaması için, öldüğünüz bölgeye hızlıca dönmeye çalışın veya eşyalarınızı güvenli bir yerde saklayın.

Öneriler:

• Sunucu Ayarlarını Kontrol Edin: Eğer bir sunucu üzerinde oynuyorsanız, sunucu ayarlarını kontrol edin ve uzak bölgelerdeki işlemlerin durdurulmasını engelleyin.
  • Önemli Alanları Aktif Tutun: Farmlarınızı ve önemli yapılarınızı sürekli aktif bölgelerde kurarak, mekaniklerin düzgün çalışmasını sağlayın.
  • Köylüleri İsimlendirin: Köylülerin despawn olmasını önlemek için onları isimlendirin veya sürekli aktif bölgelerde tutun.
  • Eşyalarınızı Güvende Tutun: Eşyalarınızı kaybetmemek için öldüğünüz bölgeye hızlıca dönmeye çalışın veya eşyalarınızı güvenli bir yerde saklayın.
Bu önerileri dikkate alarak, karşılaştığınız sorunları minimize edebilir ve oyun deneyiminizi iyileştirebilirsiniz.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri