Neler yeni

Çözüldü Minecraft sunucuda "Serverseekerv2 sunucuya katıldı" bildirimi geldi

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Minecraft sunucuda "Serverseekerv2 sunucuya katıldı" bildirimi geldi Herkese selamlar. Umarım konuyu doğru başlık altında açmışımdır. Eğer değilse özür dilerim. Daha önce Technopat'ta ilgili mesele üzerinde henüz bir konu bulamadım. Konumuz biraz değişik. Bilgisayarımı Minecraft sunucusu yapmıştım ve birden fazla sunucum var. Dün gece saat 1 sularında sunucuma "ServerSeekerV2" adında bir oyuncu katıldı ve ben daha ne olduğunu anlayamadan geri çıtkı. Yani "ServerSeekerV2 joined the game" ve "ServerSeekerV2 left the game" yazısı aynı anda geldi. Konsoldan baktığımda IP adresi görünüyordu. Korkudan o anda IP sini yazıp IP ban attım. Adına da ban attım. Bazı arkadaşlarım henüz Minecraft'ı satın almadığı için sunucu "OFFLINE" modda çalışıyordu. Whitelist de açık değildi. Ayrıca hem bilgisayarımdan hem de modemimden port yönlendirme yapmıştım çünkü şehir dışından bağlanan arkadaşlarım da var, kendi şehrimden bağlananlar da var ama lokal bağlantı üzerinden bağlanan yok. Kendi evimde tek sunucuya bağlanan benim. Yani adamların girebilmesi için değil girememesi için bir neden yoktu. Bu arada o oyucunun IP sini de sorguladığımda IP'nin Almanya'ya ait olduğunu gördüm. Şimdi asıl sormak istediğim ise şu anda ne oldu? Ne yaşadım? Arka planda neler oldu? Ne yapmam gerekiyor? Ne yapmamam gerekiyor? Yazılımdan orta seviye anlayan biriyim fakat şu an neler olduğunu tam anlayamadım. Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Minecraft sunucuda "Serverseekerv2 sunucuya katıldı" bildirimi geldi Herkese selamlar. Umarım konuyu doğru başlık altında açmışımdır. Eğer değilse özür dilerim. Daha önce Technopat'ta ilgili mesele üzerinde henüz bir konu bulamadım. Konumuz biraz değişik. Bilgisayarımı Minecraft sunucusu yapmıştım ve birden fazla sunucum var. Dün gece saat 1 sularında sunucuma "ServerSeekerV2" adında bir oyuncu katıldı ve ben daha ne olduğunu anlayamadan geri çıtkı. Yani "ServerSeekerV2 joined the game" ve "ServerSeekerV2 left the game" yazısı aynı anda geldi. Konsoldan baktığımda IP adresi görünüyordu. Korkudan o anda IP sini yazıp IP ban attım. Adına da ban attım. Bazı arkadaşlarım henüz Minecraft'ı satın almadığı için sunucu "OFFLINE" modda...
Minecraft sunucuda "Serverseekerv2 sunucuya katıldı" bildirimi geldi Herkese selamlar. Umarım konuyu doğru başlık altında açmışımdır. Eğer değilse özür dilerim. Daha önce Technopat'ta ilgili mesele üzerinde henüz bir konu bulamadım. Konumuz biraz değişik. Bilgisayarımı Minecraft sunucusu yapmıştım ve birden fazla sunucum var. Dün gece saat 1 sularında sunucuma "ServerSeekerV2" adında bir oyuncu katıldı ve ben daha ne olduğunu anlayamadan geri çıtkı. Yani "ServerSeekerV2 joined the game" ve "ServerSeekerV2 left the game" yazısı aynı anda geldi. Konsoldan baktığımda IP adresi görünüyordu. Korkudan o anda IP sini yazıp IP ban attım. Adına da ban attım. Bazı arkadaşlarım henüz Minecraft'ı satın almadığı için sunucu "OFFLINE" modda çalışıyordu. Whitelist de açık değildi. Ayrıca hem bilgisayarımdan hem de modemimden port yönlendirme yapmıştım çünkü şehir dışından bağlanan arkadaşlarım da var, kendi şehrimden bağlananlar da var ama lokal bağlantı üzerinden bağlanan yok. Kendi evimde tek sunucuya bağlanan benim. Yani adamların girebilmesi için değil girememesi için bir neden yoktu. Bu arada o oyucunun IP sini de sorguladığımda IP'nin Almanya'ya ait olduğunu gördüm. Şimdi asıl sormak istediğim ise şu anda ne oldu? Ne yaşadım? Arka planda neler oldu? Ne yapmam gerekiyor? Ne yapmamam gerekiyor? Yazılımdan orta seviye anlayan biriyim fakat şu an neler olduğunu tam anlayamadım. Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.

Merhaba,

Minecraft sunucunuza "ServerSeekerV2" adlı bir oyuncunun izinsiz giriş yapması, sunucunuzun güvenliği açısından önemli bir durumdur. ServerSeekerV2, çevrimiçi Minecraft sunucularını tarayan ve bunlara otomatik olarak bağlanarak sunucu bilgilerini toplayan bir araçtır.

Yaşadığınız Durum:

• "ServerSeekerV2" adlı bir oyuncu, sunucunuza izinsiz olarak bağlanmış ve hemen ardından çıkmıştır.
  • Sunucunuz "OFFLINE" modda çalışıyor ve whitelist açık değil.
  • Port yönlendirme yaparak sunucunuza dışarıdan erişimi mümkün kıldınız.
Olası Sonuçlar:

• Sunucunuza izinsiz erişim sağlanmış olabilir.
  • Sunucuya bağlanan kişi, sunucunuzun IP adresini öğrenmiş olabilir.
  • Sunucunuzun güvenliği tehlikeye girmiş olabilir.
Önerilen Adımlar:

1. Sunucu Günlüklerini İnceleyin:
    • Sunucu loglarını kontrol ederek, "ServerSeekerV2" adlı oyuncunun sunucunuza bağlandığı ve ayrıldığı zamanı belirleyin.
    • Bağlantı sırasında olağan dışı bir etkinlik veya hata mesajı olup olmadığını kontrol edin.
  2. Sunucu Güvenliğini Artırın:
    • Sunucunuzu "ONLINE" moda geçirin.
    • Whitelist özelliğini etkinleştirerek yalnızca izin verdiğiniz oyuncuların sunucunuza bağlanmasını sağlayın.
    • Güçlü ve benzersiz bir sunucu yönetici parolası belirleyin.
  3. Port Yönlendirmeyi Gözden Geçirin:
    • Port yönlendirmeyi yalnızca güvenilir oyuncuların erişimi için kullanın.
    • Güvenlik duvarı ayarlarınızı kontrol ederek yalnızca belirli IP adreslerine erişim izni verin.
  4. Sunucu Yazılımını Güncel Tutun:
    • Kullandığınız sunucu yazılımının en son sürümünü kullanarak güvenlik açıklarını kapatın.
  5. Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Yazılımlarını Kullanın:
    • Sunucunuzun bulunduğu bilgisayarda güvenlik duvarı ve antivirüs yazılımlarını etkinleştirerek zararlı yazılımlara karşı koruma sağlayın.
Bu adımları takip ederek sunucunuzun güvenliğini artırabilir ve benzer durumların önüne geçebilirsiniz.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri