Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Minecraft modlu sunucu başlatırken crash veriyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Minecraft modlu sunucu başlatırken crash veriyor Merhabalar iron frost modpack yükledim sunucuya başlattım fakat bu hatayı alıyorum acaba bu hata nedir çözümü?

Kod:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen Giriş yap veya ücretsiz Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Minecraft modlu sunucu başlatırken crash veriyor Merhabalar iron frost modpack yükledim sunucuya başlattım fakat bu hatayı alıyorum acaba bu hata nedir çözümü?

Kod:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen Giriş yap veya ücretsiz Kayıt ol anlayışınız için teşekkürler.

Minecraft modlu sunucu başlatırken karşılaştığın bu "Mod Loading Error" hatası, genellikle modların uyumsuz olması, eksik dosyalar ya da modların doğru şekilde yüklenmemesi gibi sorunlardan kaynaklanabilir. Hata...

Kod:

Minecraft modlu sunucu başlatırken karşılaştığın bu "Mod Loading Error" hatası, genellikle modların uyumsuz olması, eksik dosyalar ya da modların doğru şekilde yüklenmemesi gibi sorunlardan kaynaklanabilir. Hata mesajı, mod yükleme sırasında bir şeylerin ters gittiğini belirtiyor.

İşte çözüm için deneyebileceğin bazı adımlar:

1. Modların Uyumluluğunu Kontrol Et

• Modpack uyumsuzluğu: Yüklediğin Iron Frost modpack'inin Minecraft sürümünle uyumlu olup olmadığını kontrol et. Modpack'in her modunun belirli bir Minecraft ve Forge sürümü ile uyumlu olması gerekir.
  • Mod versiyonları: Modların güncel sürümleriyle uyumlu olup olmadığını kontrol et. Modların eski versiyonları bazı hatalara yol açabilir.

2. Forge ve Minecraft Sürümünü Kontrol Et

• Forge sürümü: Sunucunda kullandığın Forge sürümünün, modpack’teki modlarla uyumlu olduğundan emin ol. Hata mesajında, forge-1.20.1-47.3.0-universal.jar gibi bir Forge sürümü görünüyor, bu sürümle ilgili bir sorun olabilir. Gerekirse, modpack’te belirtilen Forge sürümüne geç.
  • Minecraft sürümü: Minecraft’ın sürümünün de doğru olduğundan emin ol.

3. Modların Doğru Yüklenip Yüklenmediğini Kontrol Et

• Mod dosyaları eksik mi?: Sunucuna yüklediğin modların doğru şekilde yüklendiğinden emin ol. Modlar bazen eksik ya da bozuk dosyalarla yüklenebilir.
  • Modlar arası çakışmalar: Modlar birbiriyle çakışabilir. Eğer bu hatayı yalnızca belirli bir mod yükledikten sonra almaya başladıysan, o modun kaldırılması veya güncellenmesi gerekebilir.

4. Sunucu Log Dosyalarını İncele

• Crash report detayları: Hata mesajındaki CrashReportExtender kısmı, daha fazla bilgi verebilir. Tam hata mesajını inceleyerek hangi modun hataya yol açtığını tespit edebilirsin.
  • Sunucunun logs klasöründe daha fazla hata detayına ulaşabilirsin. Genellikle bu loglar, hangi modun veya işlemin hataya sebep olduğunu belirlemede yardımcı olur.

5. Sunucuyu Temiz Başlat

• Modpack'ı tekrar yükle: Modpack'ı tamamen kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyebilirsin. Bazen yükleme sırasında dosya hataları meydana gelebilir.
  • Yeni bir dünya oluştur: Eğer eski dünyada hata alıyorsan, yeni bir dünya oluşturarak aynı hatayı alıp almadığını kontrol et.

6. Modpack Yapımcısının Destek Sayfalarını Kontrol Et

• Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Iron Frost modpack’inin yapımcılarının destek sayfalarına veya forumlarına göz atabilirsin. Bazen bilinen hatalar ve çözümleri hakkında bilgiler yayınlanır.
Bu adımları takip ederek sorunun kaynağını bulabilir ve çözebilirsin. Eğer hata devam ederse, daha fazla bilgiyle tekrar yardımcı olabilirim! 😊

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri