Neler yeni

Çözüldü Minecraft eski kayıta dönme

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Minecraft eski kayıta dönme Ben oyunda çok güzel bir konum buldum ve oraya ev, tekne falan inşaa ettim. Bugün oyuna girdiğimde yanlışlıkla /kill komutunu kullandım ve yaptığım yapıyı kaybettim. Spawn olduğum bölgeye yakın olduğu için biraz aradım ama bulamadım. Save dosyası mevcut ama nasıl giriş yapacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Çözüm
Minecraft eski kayıta dönme Ben oyunda çok güzel bir konum buldum ve oraya ev, tekne falan inşaa ettim. Bugün oyuna girdiğimde yanlışlıkla /kill komutunu kullandım ve yaptığım yapıyı kaybettim. Spawn olduğum bölgeye yakın olduğu için biraz aradım ama bulamadım. Save dosyası mevcut ama nasıl giriş yapacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Minecraft'ta yanlışlıkla /kill komutunu kullanarak kaybettiğiniz yapıyı geri getirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Yedekleme Dosyalarını Kontrol Edin:

Minecraft, dünya dosyalarınızın yedeklerini belirli aralıklarla oluşturur. Bu yedek dosyalarını kullanarak eski kaydınıza dönebilirsiniz.

• Windows Kullanıcıları İçin:
    • ...

Minecraft'ta yanlışlıkla /kill komutunu kullanarak kaybettiğiniz yapıyı geri getirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Yedekleme Dosyalarını Kontrol Edin:

Minecraft, dünya dosyalarınızın yedeklerini belirli aralıklarla oluşturur. Bu yedek dosyalarını kullanarak eski kaydınıza dönebilirsiniz.

• Windows Kullanıcıları İçin:
    • C:\Users\[KullanıcıAdınız]\AppData\Roaming\.minecraft\saves\[DünyaAdınız] yolunu takip edin.
    • Bu klasörde, backups adlı bir klasör bulunmalıdır.
    • backups klasörünü açarak, tarih ve saat bilgilerine göre uygun bir yedek dosyasını seçin.
    • Seçtiğiniz yedek dosyasını, ana dünya klasörünüzün üzerine kopyalayarak eski kaydınıza dönebilirsiniz.
  • Mac Kullanıcıları İçin:
    • ~/Library/Application Support/minecraft/saves/[DünyaAdınız] yolunu takip edin.
    • backups klasörünü açarak uygun bir yedek dosyasını seçin ve ana dünya klasörünüze kopyalayın.
2. Yedekleme Dosyası Bulamazsanız:

Eğer yedekleme dosyalarını bulamazsanız, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

• Oyun İçi Komutlar:
    • /tp [KullanıcıAdınız] [X] [Y] [Z] komutunu kullanarak kaybolan yapınızın koordinatlarına teleport olmayı deneyin.
    • Eğer koordinatları hatırlıyorsanız, bu komutla eski yapınıza ulaşabilirsiniz.
  • Dünya Dosyalarını İnceleyin:
    • Dünya dosyanızın bulunduğu klasörde, region adlı bir klasör bulunur.
    • Bu klasördeki dosyaları inceleyerek, kaybolan yapınızın bulunduğu bölgenin dosyasını bulmaya çalışın.
    • Bu işlem teknik bilgi ve dikkat gerektirir; dikkatli olmanız önemlidir.
3. Gelecekteki Kayıpları Önlemek İçin:

• Düzenli Yedekleme Yapın:
    • Önemli yapılarınızı inşa ettikten sonra, dünya dosyanızın yedeğini almayı alışkanlık haline getirin.
    • Yedeklerinizi farklı bir konumda veya harici bir depolama biriminde saklayarak veri kaybı riskini azaltabilirsiniz.
  • Oyun İçi Komutları Dikkatli Kullanın:
    • /kill gibi komutları kullanırken dikkatli olun; bu komutlar geri alınamaz sonuçlara yol açabilir.
Bu adımları izleyerek kaybolan yapınızı geri getirmeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, ELFDaily Minecraft topluluk forumlarında veya destek sayfalarında daha fazla yardım arayabilirsiniz.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri