Neler yeni

Çözüldü MCPE ekran kartını kullanmıyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.
Çözüm
MCPE ekran kartını kullanmıyor Minecraft Pocket Edition oynarken ekran kartımı kullanmadığını fark ettim çözümünü bilen var mı?
Merhaba,

Minecraft Pocket Edition (MCPE) mobil cihazlarda çalıştığı için, masaüstü bilgisayarınızdaki ekran kartını kullanmaz. MCPE, cihazın dahili grafik işlemcisini (GPU) kullanarak çalışır. Bu nedenle, ekran kartınızın kullanılmaması normaldir ve bir sorun değildir.

Eğer masaüstü bilgisayarınızda Minecraft Java Edition oynuyorsanız ve oyun harici ekran kartınızı kullanmıyorsa, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Windows Grafik Ayarları:
    • Masaüstünde sağ tıklayın ve "Görüntü ayarları"nı seçin.
    • "Grafik ayarları"na gidin.
    • "Göz at" seçeneğiyle Minecraft'ın kurulu olduğu...
MCPE ekran kartını kullanmıyor Minecraft Pocket Edition oynarken ekran kartımı kullanmadığını fark ettim çözümünü bilen var mı?
Merhaba,

Minecraft Pocket Edition (MCPE) mobil cihazlarda çalıştığı için, masaüstü bilgisayarınızdaki ekran kartını kullanmaz. MCPE, cihazın dahili grafik işlemcisini (GPU) kullanarak çalışır. Bu nedenle, ekran kartınızın kullanılmaması normaldir ve bir sorun değildir.

Eğer masaüstü bilgisayarınızda Minecraft Java Edition oynuyorsanız ve oyun harici ekran kartınızı kullanmıyorsa, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Windows Grafik Ayarları:
    • Masaüstünde sağ tıklayın ve "Görüntü ayarları"nı seçin.
    • "Grafik ayarları"na gidin.
    • "Göz at" seçeneğiyle Minecraft'ın kurulu olduğu klasöre gidin ve javaw.exe dosyasını seçin.
    • Minecraft'ı seçtikten sonra, "Seçilen uygulama için grafik tercihleri" bölümünde "Yüksek performans"ı seçin.
  2. NVIDIA Denetim Masası (NVIDIA ekran kartı kullanıyorsanız):
    • Masaüstünde sağ tıklayın ve "NVIDIA Denetim Masası"nı açın.
    • "3D ayarlarının yönetilmesi" sekmesine gidin.
    • "Program ayarları" sekmesinde, Minecraft'ı seçin veya ekleyin.
    • "Seçilen program için tercih edilen grafik işlemcisi" bölümünde "Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi"ni seçin.
Bu adımlar, Minecraft Java Edition'ın harici ekran kartınızı kullanmasını sağlamalıdır. Ancak, Minecraft Pocket Edition mobil cihazlarda çalıştığı için bu ayarların etkisi olmayacaktır.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri