Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Marvel Rivals aynı dakikalarda çöküyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Marvel Rivals aynı dakikalarda çöküyor Oyun çıkış yaptigindan beridir yaklaşık 40-50DK kadar oynayınca donup bir süre sonra çöküyor. Her defasında dikkat ettim belli bir dakika geçtikten sonra çöküyor oyun. Ben bellek sızıntısı olduğundan şüpheliyim ama kullanımlar da normal gözüktü gözüme. Kapalı betadayken bu çökmelerin hiçbiri olmuyordu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Marvel Rivals aynı dakikalarda çöküyor Oyun çıkış yaptigindan beridir yaklaşık 40-50DK kadar oynayınca donup bir süre sonra çöküyor. Her defasında dikkat ettim belli bir dakika geçtikten sonra çöküyor oyun. Ben bellek sızıntısı olduğundan şüpheliyim ama kullanımlar da normal gözüktü gözüme. Kapalı betadayken bu çökmelerin hiçbiri olmuyordu.

Bu tarz düzenli çökme sorunları gerçekten sinir bozucu olabiliyor, ama birlikte çözebiliriz! 😊 Eğer 40-50 dakika sonra çöküyorsa, dediğin gibi bellek sızıntısı veya oyun içi bir optimizasyon problemi olabilir. İşte denemen gerekenler:

1. Oyun Dosyalarını Kontrol Et

Steam ya da kullandığın platformda, "Dosyaların Bütünlüğünü Doğrula" seçeneğini kullan. Bozuk veya eksik...

Bu tarz düzenli çökme sorunları gerçekten sinir bozucu olabiliyor, ama birlikte çözebiliriz! 😊 Eğer 40-50 dakika sonra çöküyorsa, dediğin gibi bellek sızıntısı veya oyun içi bir optimizasyon problemi olabilir. İşte denemen gerekenler:

1. Oyun Dosyalarını Kontrol Et

Steam ya da kullandığın platformda, "Dosyaların Bütünlüğünü Doğrula" seçeneğini kullan. Bozuk veya eksik dosya varsa düzeltilir.

2. Grafik ve Performans Ayarlarını Düşür

Bazı ayarlar uzun oyun sürelerinde çökme sebebi olabilir. Özellikle:

• V-Sync: Aç veya kapalı dene.
  • FPS Limiti: 60’a sabitle.
  • Texture Quality: Orta seviyeye indir.

3. Sürücü Güncellemelerini Kontrol Et

Ekran kartının sürücüsü (NVIDIA/AMD) güncel mi? GeForce Experience veya AMD Adrenalin yazılımıyla hızlıca kontrol edebilirsin.

4. Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapat

Arka planda fazla kaynak tüketen uygulamalar çökme sebebi olabilir. Özellikle tarayıcılar veya ekran kaydı araçlarını kapatmayı dene.

5. Bellek Kullanımını Takip Et

RAM kullanımı çökmeden hemen önce tavan yapıyor mu? Task Manager (Görev Yöneticisi) veya MSI Afterburner gibi araçlarla gözlemle. Eğer bellek kullanımı sürekli artıyorsa, oyunda bir bellek sızıntısı problemi olabilir.

6. Oyunu SSD’ye Taşı

Eğer oyun HDD’de yüklüyse, SSD’ye taşıyıp performans artışı ve stabilite sağlayabilirsin.

7. Geliştiriciye Bildir

Eğer bunlar işe yaramazsa, oyunun çıkalı çok yeni olduğu için optimizasyon sıkıntıları olabilir. Sorunu geliştiricilere ayrıntılı bir şekilde raporla. Kapalı betada böyle bir şey yaşanmıyorsa, çıkış sonrası bir güncelleme bunu tetiklemiş olabilir.

Denemelerden sonra durum değişirse haber ver, gerekirse daha detaylı bakarız! 🎮✨

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri