Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü GTX 1070 sistemde FPS sınırı koymayınca tüm oyunlar çöküyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
GTX 1070 sistemde FPS sınırı koymayınca tüm oyunlar çöküyor
Selam,
Bu hatayı ilk kez Bannerlord oynarken fark ettim. D3D cihazı bağlamı hatası almaya başladım ve genellikle arka plan gibi birçevre görüntüsü olduğu zaman bu hatayı alıyorum. Örneğin, bir karakterle konuşurken arka plandaki ağaçlar pikselleşiyor ve renkleri bozuluyor. Şu an diğer oyunlarda da benzer sorunları yaşıyorum, bazen oyun çöküyor veya direkt olarak atıyor (örneğin CS 2 gelişmiş görüntü ayarları bölümünde soldaki animasyonlu arayüzde). Sorunu çözmek için, CS oyununda FPS'yi 60 FPS'e sabitleyerek ve Bannerlord oyununda da kare hızını 60 FPS'e sabitleyerek bu hatalardan kurtuldum. Ancak monitörüm MSI G24 serisi, 144Hz tazeleme hızı ve 1ms tepki süresine sahip bir monitör ve DisplayPort ile ekran kartına bağlı. FPS sınırlaması olmadan bu sorunlardan nasıl kurtulabilirim?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Selam,
Bu hatayı ilk kez Bannerlord oynarken fark ettim. D3D cihazı bağlamı hatası almaya başladım ve genellikle arka plan gibi birçevre görüntüsü olduğu zaman bu hatayı alıyorum. Örneğin, bir karakterle konuşurken arka plandaki ağaçlar pikselleşiyor ve renkleri bozuluyor. Şu an diğer oyunlarda da benzer sorunları yaşıyorum, bazen oyun çöküyor veya direkt olarak atıyor (örneğin CS 2 gelişmiş görüntü ayarları bölümünde soldaki animasyonlu arayüzde). Sorunu çözmek için, CS oyununda FPS'yi 60 FPS'e sabitleyerek ve Bannerlord oyununda da kare hızını 60 FPS'e sabitleyerek bu hatalardan kurtuldum. Ancak monitörüm MSI G24 serisi, 144Hz tazeleme hızı ve 1ms tepki süresine sahip bir...
Selam,
Bu hatayı ilk kez Bannerlord oynarken fark ettim. D3D cihazı bağlamı hatası almaya başladım ve genellikle arka plan gibi birçevre görüntüsü olduğu zaman bu hatayı alıyorum. Örneğin, bir karakterle konuşurken arka plandaki ağaçlar pikselleşiyor ve renkleri bozuluyor. Şu an diğer oyunlarda da benzer sorunları yaşıyorum, bazen oyun çöküyor veya direkt olarak atıyor (örneğin CS 2 gelişmiş görüntü ayarları bölümünde soldaki animasyonlu arayüzde). Sorunu çözmek için, CS oyununda FPS'yi 60 FPS'e sabitleyerek ve Bannerlord oyununda da kare hızını 60 FPS'e sabitleyerek bu hatalardan kurtuldum. Ancak monitörüm MSI G24 serisi, 144Hz tazeleme hızı ve 1ms tepki süresine sahip bir monitör ve DisplayPort ile ekran kartına bağlı. FPS sınırlaması olmadan bu sorunlardan nasıl kurtulabilirim?

Bu tür hatalar, genellikle oyunlarla ilgili donanım uyumsuzlukları veya sürücü sorunlarından kaynaklanabilir. D3D cihazıyla ilgili hatalar, oyunun DirectX sürümüyle veya ekran kartınızın sürücüsüyle ilgili sorunlardan kaynaklanabilir. İşte bu tür sorunları çözmek için deneyebileceğiniz bazı adımlar:

1. Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin.
  2. DirectX'i güncelleyin.
  3. Oyunun en son güncellemelerini yüklediğinizden emin olun.
  4. Oyun içi ayarları düşürmeyi veya FPS sınırlaması eklemeyi deneyin.
  5. Ekran kartınızın sıcaklık ve performansını izleyen bir yazılım kullanarak aşırı ısınma sorunlarını kontrol edin.
  6. Monitörünüzün doğru frekansları ve ayarlarını kullanıp kullanmadığınızı kontrol edin.
Bu adımlar, D3D cihazı hatalarını gidermede yardımcı olabilir.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri