Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü God of War: Ragnarok Masaüstüne Dönüyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
God of War: Ragnarok Masaüstüne Dönüyor Selamlar,

Steam üzerinden God of Ragnarok'u laptopa kurdum ve biraz oynadım herhangi bir sıkıntı yoktu. Evde monitöre bağladığımda da bir sorun olmadan oynadım ama "ESC" tuşuna bastıktan sonra inanılmaz bir şekilde kasıyor oyun. Üstüne sürekli olarak masaüstüne gidip geri geliyor ve bunu milisaniyeler içerisinde yapıyor. Ana menüye dönmeden asla düzelmiyor. Sanırım çözünürlüğü ayarlaması ile ilgili bir sıkıntı var ama çözemedim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm

Steam üzerinden God of Ragnarok'u laptopa kurdum ve biraz oynadım herhangi bir sıkıntı yoktu. Evde monitöre bağladığımda da bir sorun olmadan oynadım ama "ESC" tuşuna bastıktan sonra inanılmaz bir şekilde kasıyor oyun. Üstüne sürekli olarak masaüstüne gidip geri geliyor ve bunu milisaniyeler içerisinde yapıyor. Ana menüye dönmeden asla düzelmiyor. Sanırım çözünürlüğü ayarlaması ile ilgili bir sıkıntı var ama çözemedim.

1. Tam Ekran Modunu Ayarla
    • Oyun içi ayarlardan "Tam Ekran" modunu etkinleştir. Eğer zaten tam ekranda çalışıyorsa, "Pencere Modu" veya "Tam Ekran Pencereli" modunu dene. Bu, oyunun masaüstüne geçiş yapmasını engelleyebilir.
  2. Çözünürlük...

1. Tam Ekran Modunu Ayarla
    • Oyun içi ayarlardan "Tam Ekran" modunu etkinleştir. Eğer zaten tam ekranda çalışıyorsa, "Pencere Modu" veya "Tam Ekran Pencereli" modunu dene. Bu, oyunun masaüstüne geçiş yapmasını engelleyebilir.
  2. Çözünürlük ve Yenileme Hızını Kontrol Et
    • Oyunun çözünürlüğünü, monitörünüzün desteklediği çözünürlükle aynı yapın (örneğin, 1920x1080).
    • Monitörünüzün yenileme hızını (Hz) oyun içi ayarlarla eşleştirin (örneğin, 60Hz veya 144Hz).
  3. Grafik Sürücülerini Güncelle
    • NVIDIA veya AMD grafik kartı kullanıyorsanız, sürücülerinizi en son sürüme güncelleyin.
    • NVIDIA için: GeForce Experience uygulaması üzerinden.
    • AMD için: Radeon Software üzerinden.
  4. Oyunu ve Steam'i Yönetici Olarak Çalıştır
    • Steam ve God of War: Ragnarok'u yönetici olarak çalıştır. Bunun için:
      • Steam ve oyunun .exe dosyasına sağ tıkla > "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seç.
  5. Windows'u Güncelle
    • Windows'un en son güncellemelerini yükleyerek sistem uyumsuzluklarını giderin.
    • Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update'e giderek kontrol edin.
  6. V-Sync veya FPS Sınırlamasını Aç
    • Oyun içi ayarlardan V-Sync'i etkinleştir veya FPS sınırlaması yap. Bu, ekran yenileme hızıyla ilgili sorunları azaltabilir.
  7. Oyun Dosyalarını Doğrula
    • Steam'de oyun kütüphanenize gidin.
    • God of War: Ragnarok'a sağ tıkla > Özellikler > Yerel Dosyalar > "Dosya bütünlüğünü doğrula" seçeneğini tıkla. Bu, eksik veya bozuk dosyaları düzeltebilir.
  8. Ekran Yönetimi ve Çoklu Monitör Ayarları
    • Eğer birden fazla monitör kullanıyorsanız, oyunun hangi monitörde çalıştığını kontrol edin.
    • Windows'ta "Ekran Ayarları"na giderek ana monitörü belirleyin.
  9. Oyun ve Sistem Loglarını Kontrol Et
    • Sorun devam ederse, oyunun hata loglarını veya Windows Olay Görüntüleyicisi'ni kontrol ederek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri