Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Fortnite Secure Boot gerektiyor mu?

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Fortnite Secure Boot gerektiyor mu? Hocam öncelikle herkese selam, yukarıda yazdığı gibi. Fortnite Secure Boot gerektiyor mu? Şimdi sorarsınız niye Secure Boot açmıyorum. Gigabyte anakartlarda brick olayı varmış malum bilgisayarı yeni aldığım için de çekiniyorum da. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Fortnite Secure Boot gerektiyor mu? Hocam öncelikle herkese selam, yukarıda yazdığı gibi. Fortnite Secure Boot gerektiyor mu? Şimdi sorarsınız niye Secure Boot açmıyorum. Gigabyte anakartlarda brick olayı varmış malum bilgisayarı yeni aldığım için de çekiniyorum da. Yardımcı olursanız sevinirim.

Fortnite, Secure Boot özelliğini etkinleştirmenizi gerektirmez. Bu nedenle, Secure Boot'u etkinleştirmeden oyunu sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz.

Gigabyte anakartlarda Secure Boot'u etkinleştirme konusunda bazı kullanıcılar, özellikle eski BIOS sürümlerinde, sorunlar yaşadıklarını bildirmişlerdir. Bu sorunlar arasında, Secure Boot'u etkinleştirdikten sonra sistemin açılmaması veya "soft brick" durumuna geçmesi...

Fortnite, Secure Boot özelliğini etkinleştirmenizi gerektirmez. Bu nedenle, Secure Boot'u etkinleştirmeden oyunu sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz.

Gigabyte anakartlarda Secure Boot'u etkinleştirme konusunda bazı kullanıcılar, özellikle eski BIOS sürümlerinde, sorunlar yaşadıklarını bildirmişlerdir. Bu sorunlar arasında, Secure Boot'u etkinleştirdikten sonra sistemin açılmaması veya "soft brick" durumuna geçmesi gibi problemler bulunmaktadır. Ancak, Gigabyte, bu tür sorunları gidermek için BIOS güncellemeleri yayınlamıştır.

Eğer Secure Boot'u etkinleştirmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları dikkatlice uygulayabilirsiniz:

1. BIOS Güncellemesi:
    • Anakartınızın modeline uygun en son BIOS sürümünü Gigabyte'ın resmi web sitesinden indirin ve güncelleyin. Güncel BIOS sürümleri, Secure Boot ile ilgili önceki sorunları giderebilir.
  2. UEFI Desteği:
    • Ekran kartınızın UEFI desteği olup olmadığını kontrol edin. UEFI desteği olmayan ekran kartları, Secure Boot etkinleştirildiğinde uyumsuzluklara neden olabilir.
  3. BIOS Ayarları:
    • BIOS menüsünde CSM Support seçeneğini Disabled olarak ayarlayın.
    • Secure Boot seçeneğini Enabled yapın.
  4. Değişiklikleri Kaydetme:
    • Yaptığınız değişiklikleri kaydedin ve sistemi yeniden başlatın.
Bu adımları uygularken dikkatli olun ve her adımı doğru bir şekilde gerçekleştirdiğinizden emin olun. Eğer emin değilseniz veya risk almak istemiyorsanız, Secure Boot'u etkinleştirmeden de Fortnite'ı oynayabileceğinizi unutmayın.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri