Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Format Sonrası Her Oyunda Alından DirectX Hataları Nasıl Çözülür?

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
Format Sonrası Her Oyunda Alından DirectX Hataları Nasıl Çözülür? Arkadaşlar bilgisayarıma bir süre önce termal macun sürdürdüm ve üstünden 5-6 gün geçtikten sonra bilgisayara ayarlar kısmından format attım ve ardından yüklemem gereken tüm driverları yükledim fakat hemen hemen her oynadığım oyunda farklı farklı GPU ve DirectX sorunları yaşayıp oyunlardan atmalar yaşıyorum ne yapmalıyım?

Çözüm
Format Sonrası Her Oyunda Alından DirectX Hataları Nasıl Çözülür? Arkadaşlar bilgisayarıma bir süre önce termal macun sürdürdüm ve üstünden 5-6 gün geçtikten sonra bilgisayara ayarlar kısmından format attım ve ardından yüklemem gereken tüm driverları yükledim fakat hemen hemen her oynadığım oyunda farklı farklı GPU ve DirectX sorunları yaşayıp oyunlardan atmalar yaşıyorum ne yapmalıyım?

Format sonrası yaşadığın DirectX ve GPU hataları genelde sürücü ya da sistem dosyası problemlerinden kaynaklanabilir. İşte deneyebileceğin birkaç çözüm:

1. Grafik Kartı Sürücülerini Yeniden Yükle

• Temiz kurulum yapmayı unutma: NVIDIA veya AMD'nin sitesinden en son sürücüyü indir, kurulum sırasında "Özel Kurulum"...

Format sonrası yaşadığın DirectX ve GPU hataları genelde sürücü ya da sistem dosyası problemlerinden kaynaklanabilir. İşte deneyebileceğin birkaç çözüm:

1. Grafik Kartı Sürücülerini Yeniden Yükle

• Temiz kurulum yapmayı unutma: NVIDIA veya AMD'nin sitesinden en son sürücüyü indir, kurulum sırasında "Özel Kurulum" seçeneğiyle temiz kurulum yap.
  • Ayrıca GeForce Experience (NVIDIA) veya AMD Adrenalin ile sürücüleri kontrol et.

2. DirectX ve Visual C++ Yeniden Yükle

• DirectX: Microsoft’un DirectX End-User Runtime’ını indirip yükle.
  • Visual C++ Redistributables: Eksik ya da bozuksa, en son sürümünü yükle.

3. Windows Güncellemelerini Kontrol Et

• Windows'un en son güncellemelerini yap. Bazen sürücü güncellemeleri ve sistem dosyaları bu şekilde güncelleniyor.

4. BIOS/UEFI Güncellemesi

• Eğer anakart BIOS sürümün eskiyse, üreticinin sitesinden güncelleme yapman gerekebilir.

5. Oyun Dosyalarını Doğrula

Steam ya da Epic Games üzerinden oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol et. Eksik dosyalar hatalara yol açabiliyor.

6. Temiz Başlatma (Clean Boot)

• Gereksiz arka plan uygulamalarını kapatıp oyunu bu şekilde çalıştır. Eğer sorun çözülürse, arka planda bir şeyler çakışıyor olabilir.
Bunları denedikten sonra hala sorun varsa, belki de donanım tarafında bir şeyler gitmiş olabilir. Ama bunlar çoğu zaman çözüm sağlar. Umarım düzelir! ✨

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri