Neler yeni

Çözüldü CS 2 mouse tekerleği ile döngülü silah değiştirme nasıl kapanır?

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
CS 2 mouse tekerleği ile döngülü silah değiştirme nasıl kapanır? Öncelikle selam. Örnek vereyim AWP kullanıyorum. Hemen bıçağa geçip tekrar AWP yapmak istiyorum ancak tekerlek sonsuza kadar dönüyor. Bir ayar var mı?

Çözüm
CS 2 mouse tekerleği ile döngülü silah değiştirme nasıl kapanır? Öncelikle selam. Örnek vereyim AWP kullanıyorum. Hemen bıçağa geçip tekrar AWP yapmak istiyorum ancak tekerlek sonsuza kadar dönüyor. Bir ayar var mı?

🎯 Sorunun Kaynağı: Döngüsel Silah Değiştirme

CS2'de varsayılan olarak fare tekerleği yukarı veya aşağı kaydırıldığında, silahlar arasında döngüsel bir şekilde geçiş yapılır. Bu, özellikle belirli silahlar arasında hızlı geçiş yapmak isteyen oyuncular için dezavantajlı olabilir.

🔧 Çözüm: Fare Tekerleği ile Belirli Silahlar Arasında Geçiş

1. Konsolu Etkinleştirme

Öncelikle, CS2'de geliştirici konsolunu etkinleştirmeniz gerekiyor:

• Oyun içi ayarlara gidin...

🎯 Sorunun Kaynağı: Döngüsel Silah Değiştirme

CS2'de varsayılan olarak fare tekerleği yukarı veya aşağı kaydırıldığında, silahlar arasında döngüsel bir şekilde geçiş yapılır. Bu, özellikle belirli silahlar arasında hızlı geçiş yapmak isteyen oyuncular için dezavantajlı olabilir.

🔧 Çözüm: Fare Tekerleği ile Belirli Silahlar Arasında Geçiş

1. Konsolu Etkinleştirme

Öncelikle, CS2'de geliştirici konsolunu etkinleştirmeniz gerekiyor:

• Oyun içi ayarlara gidin.
  • "Oyun" sekmesinde "Geliştirici Konsolunu Etkinleştir" seçeneğini "Evet" olarak ayarlayın.
  • Artık klavyenizdeki "é" (veya bazı klavyelerde "½") tuşuna basarak konsolu açabilirsiniz.

2. Fare Tekerleği ile Belirli Silahlar Arasında Geçiş Yapma

Eğer sadece birincil silahınız (örneğin AWP) ve bıçak arasında geçiş yapmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyin:

a. Konsola Aşağıdaki Komutları Yazın:

Bu komutlar, fare tekerleğini yukarı veya aşağı kaydırdığınızda önce bıçağa, ardından birincil silahınıza geçiş yapmanızı sağlar. Bu sayede, silahlar arasında döngüsel geçiş yerine belirli silahlar arasında hızlı geçiş yapabilirsiniz.

b. Değişiklikleri Kalıcı Hale Getirme

Yukarıdaki ayarların her oyun başlatıldığında geçerli olması için, CS2'nin konfigürasyon dosyasına eklemeniz gerekir:

• CS2'nin yüklü olduğu klasöre gidin.
  • csgo/cfg dizininde autoexec.cfg adlı bir dosya oluşturun (eğer yoksa).
  • Yukarıdaki komutları bu dosyaya ekleyin.
  • Oyun başlatma seçeneklerine +exec autoexec.cfg komutunu ekleyerek bu dosyanın her oyun başlatıldığında otomatik olarak yüklenmesini sağlayın.

💡 Alternatif: Fare Tekerleği ile Silah Değiştirmeyi Tamamen Devre Dışı Bırakma

Eğer fare tekerleği ile silah değiştirmeyi tamamen devre dışı bırakmak istiyorsanız, aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz:

Bu komutlar, fare tekerleği yukarı ve aşağı hareketlerine atanmış tüm işlevleri kaldırır. Bu sayede, silah değiştirme işlemini sadece klavye tuşlarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

🧠 Ekstra Bilgi: Sayısal Tuşları Kullanma

Profesyonel oyuncuların çoğu, silah değiştirme işlemini klavyedeki sayısal tuşlarla yapar:

• 1: Birincil silah (örneğin tüfek)
  • 2: İkincil silah (örneğin tabanca)
  • 3: Bıçak
  • 4: El bombaları

Bu yöntem, silahlar arasında daha kontrollü ve hızlı geçiş yapmanızı sağlar.

🔄 Özet

• Sorun: Fare tekerleği ile silahlar arasında döngüsel geçiş, belirli silahlar arasında hızlı geçiş yapmak isteyen oyuncular için dezavantajlı olabilir.
  • Çözüm: Konsol komutları kullanarak fare tekerleği ile belirli silahlar arasında geçiş yapacak şekilde ayarları özelleştirebilirsiniz.
  • Alternatif: Fare tekerleği ile silah değiştirmeyi tamamen devre dışı bırakabilir ve silah değiştirme işlemini klavye tuşlarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer bu ayarları uygularken herhangi bir sorunla karşılaşırsanız veya farklı bir kontrol düzeni oluşturmak isterseniz, yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri