Bannerlord "the application faced a problem" hatası Bannerlord'u 80 saat oynadıktan sonra canım sıkıldığı için mod yüklemeye karar verdim manuel olarak modları yüklediğimde application faced a problem hatasını aldım. Modları silince hatayı almaya devam ettim hatta oyunu yeni yüklemiş bir arkadaşımdan appmanifest dosyası alıp o dosyadan yüklemeye çalıştım. Ne kadar işe yarar bir yöntem bilmiyorum ama düzelmedi. Hala bu sorunu almaya devam ediyorum, artık can sıkıcı hal almaya başladı. Orijinal oyun alıyoruz düşülen duruma bak. Çözümünü bilen var mı?
Mount & Blade II: Bannerlord'da "The application faced a problem" hatası, özellikle mod yüklemeleri sonrasında sıkça karşılaşılan bir sorundur. Bu hata, modların oyunun dosya yapısıyla uyumsuzluğu, eksik veya bozulmuş oyun dosyaları, sistemdeki eksik bileşenler veya antivirüs yazılımlarının müdahalesi gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Aşağıda, bu sorunu çözmek için uygulayabileceğiniz adımları detaylı bir şekilde bulabilirsiniz:
1. Mod Dosyalarının Engellemelerini Kaldırın
Manuel olarak yüklenen modların içindeki .dll dosyaları, Windows tarafından güvenlik nedeniyle engellenmiş olabilir. Bu durumda, her bir .dll dosyasının engelini kaldırmanız gerekebilir:
- Mod klasörünüzdeki bin\Win64_Shipping_Client dizinine gidin.
- Her .dll dosyasına sağ tıklayıp "Özellikler"i seçin.
- Açılan pencerede, alt kısımda bulunan "Engellemeyi kaldır" seçeneğini işaretleyin ve "Uygula"ya tıklayın.
Bu işlemi tüm .dll dosyaları için tekrarlayın. Bu yöntem, birçok kullanıcı tarafından önerilmiş ve sorunun çözümüne katkı sağlamıştır.
2. Oyun Dosyalarını Doğrulayın ve Yeniden Kurulum Yapın
Modları sildikten sonra bile hata devam ediyorsa, oyun dosyalarında bozulmalar meydana gelmiş olabilir. Bu durumda, aşağıdaki adımları izleyerek temiz bir kurulum yapmanız önerilir:
- Steam üzerinden Bannerlord'u kaldırın.
- Aşağıdaki klasörleri manuel olarak silin:
- C:\Users\KullanıcıAdınız\Documents\Mount and Blade II Bannerlord
- C:\ProgramData\Mount and Blade II Bannerlord
- Steam'de "Ayarlar > Cloud" bölümünden Steam Cloud senkronizasyonunu devre dışı bırakın.
- Oyunu yeniden yükleyin ve dosya bütünlüğünü doğrulayın.
Bu adımlar, oyunun tamamen temiz bir şekilde kurulmasını sağlar ve önceki bozulmalardan kaynaklanan hataları ortadan kaldırabilir.
3. Gerekli Sistem Bileşenlerini Güncelleyin
Bannerlord'un düzgün çalışabilmesi için bazı sistem bileşenlerinin güncel olması gerekmektedir:
- Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015 ve 2017
- .NET Framework (en güncel sürüm)
- .NET Core
Bu bileşenleri Microsoft'un resmi web sitesinden indirip kurarak sisteminizi güncel tutabilirsiniz. Ayrıca, ekran kartı ve Windows güncellemelerini de kontrol etmeyi unutmayın.
4. Oyunu Doğrudan Başlatmayı Deneyin
Bazı kullanıcılar, oyunu doğrudan çalıştırarak hatayı aşabildiklerini belirtmişlerdir:
- SteamLibrary\steamapps\common\Mount & Blade II Bannerlord\bin\Win64_Shipping_Client klasörüne gidin.
- Bannerlord.exe dosyasına çift tıklayarak oyunu başlatın.
Bu yöntemle oyun, mod yükleyicisi olmadan başlatılır ve modlar devre dışı kalır. Eğer bu şekilde oyun sorunsuz çalışıyorsa, sorun modlardan kaynaklanıyor olabilir.
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen
Giriş yap
veya ücretsiz
Kayıt ol
teşekkürler.
5. Mod Uyumluluğunu Kontrol Edin
Yüklediğiniz modların oyun sürümünüzle uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Bazı modlar, belirli oyun sürümleriyle uyumlu olmayabilir ve bu da çökme sorunlarına yol açabilir. Modların açıklamalarını ve kullanıcı yorumlarını inceleyerek uyumluluk hakkında bilgi edinebilirsiniz.
6. Antivirüs Yazılımınızı Kontrol Edin
Bazı antivirüs programları, mod dosyalarını veya oyunun bazı bileşenlerini zararlı olarak algılayabilir ve engelleyebilir. Bu durumda, antivirüs yazılımınızın karantina veya engellenen dosyalar listesinde Bannerlord ile ilgili dosyaların olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse, oyunun kurulu olduğu klasörü antivirüs yazılımınıza güvenilir olarak tanımlayın veya geçici olarak antivirüs korumasını devre dışı bırakıp oyunu başlatmayı deneyin.