Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Assassin's Creed Rogue siyah ekranda takılı kalıyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.
Çözüm
Assassin's Creed Rogue siyah ekranda takılı kalıyor Oyunu açtığım anda hiçbir şey olmadan siyah ekranda kalıyorum. Oyunda ses var fakat görüntü yok.

1. Ekran Kartı Ayarlarını Kontrol Edin

Eğer NVIDIA ekran kartı kullanıyorsanız, oyun için yüksek performanslı grafik işlemcisini seçmeniz gerekebilir:

• NVIDIA Denetim Masası'nı açın.
  • 3D Ayarlarının Yönetilmesi bölümüne gidin.
  • Program Ayarları sekmesinde, Assassin's Creed Rogue'u seçin.
  • Tercih edilen grafik işlemcisi olarak Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi'ni seçin.
  • Ayarları kaydedip bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu adım, oyunun entegre grafik yerine harici ekran kartınızı kullanmasını sağlar...
Assassin's Creed Rogue siyah ekranda takılı kalıyor Oyunu açtığım anda hiçbir şey olmadan siyah ekranda kalıyorum. Oyunda ses var fakat görüntü yok.

1. Ekran Kartı Ayarlarını Kontrol Edin

Eğer NVIDIA ekran kartı kullanıyorsanız, oyun için yüksek performanslı grafik işlemcisini seçmeniz gerekebilir:

• NVIDIA Denetim Masası'nı açın.
  • 3D Ayarlarının Yönetilmesi bölümüne gidin.
  • Program Ayarları sekmesinde, Assassin's Creed Rogue'u seçin.
  • Tercih edilen grafik işlemcisi olarak Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi'ni seçin.
  • Ayarları kaydedip bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu adım, oyunun entegre grafik yerine harici ekran kartınızı kullanmasını sağlar ve siyah ekran sorununu çözebilir.

2. Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrulayın

Oyun dosyalarında eksiklik veya bozulma olabilir. Oyunu satın aldığınız platforma göre aşağıdaki adımları izleyin:

Steam için:​

• Steam'i açın ve Kütüphane'ye gidin.
  • Assassin's Creed Rogue'a sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin.
  • Yüklü Dosyalar sekmesine gidin ve Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula seçeneğine tıklayın.

Ubisoft Connect için:​

• Ubisoft Connect'i açın ve Oyunlarım sekmesine gidin.
  • Assassin's Creed Rogue'un üzerine gelin ve çıkan menüden Dosyaları Doğrula seçeneğini seçin.

Bu işlem, eksik veya bozuk dosyaları tespit edip yeniden indirerek sorunu çözebilir.

3. Uyumluluk Ayarlarını Değiştirin

Oyunun çalıştırılabilir dosyasını uyumluluk modunda çalıştırmak sorunu çözebilir:

• Oyunun kurulu olduğu klasöre gidin ve ACRogue.exe dosyasına sağ tıklayın.
  • Özellikler'i seçin ve Uyumluluk sekmesine gidin.
  • Bu programı uyumluluk modunda çalıştır seçeneğini işaretleyin ve Windows 7 veya Windows 8'i seçin.
  • Bu programı yönetici olarak çalıştır seçeneğini de işaretleyin.
  • Ayarları kaydedip oyunu başlatın.

4. DirectX ve Visual C++ Bileşenlerini Güncelleyin

Eksik veya güncel olmayan sistem bileşenleri siyah ekran sorununa neden olabilir:

• Microsoft'un resmi sitesinden en güncel DirectX sürümünü indirin ve kurun.
  • Ayrıca, Visual C++ Redistributable paketlerini (2010, 2012, 2013, 2015-2019) indirip kurarak sisteminizi güncelleyin.

5. Tam Ekran Modunu Değiştirin

Bazı kullanıcılar, oyunun tam ekran modunda siyah ekran verdiğini belirtmiştir. Bu durumda, oyunu pencere modunda başlatmayı deneyin:

• Oyunun ayar dosyalarını düzenleyerek veya başlangıç parametrelerine -windowed komutunu ekleyerek oyunu pencere modunda başlatabilirsiniz.

6. Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin

Güncel olmayan veya uyumsuz ekran kartı sürücüleri siyah ekran sorununa yol açabilir:

• Ekran kartınızın üreticisinin (NVIDIA, AMD, Intel) resmi web sitesinden en güncel sürücüleri indirip kurun.
  • Kurulumdan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve oyunu tekrar başlatmayı deneyin.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri