Neler yeni

Çözüldü API key yöntemiyle dolandırılmak

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
API key yöntemiyle dolandırılmak Dün akşam bıçak ve ak skinimi satacaktım, DMarket.com'da ilana koydum. İlana koyduktan hemen sonra takas teklifi geldiği için DMarket'in botudur diye düşündüm, trade gönderenin ismi de DMarketBOT#7435 gibi bir nicknamei vardı. Hesabı inceledim, 2017 tarihli ve içerisinde falchion doppler da dahil birkaç bıçak vardı. Bunları da görünce dol*ndırıcı olmadığına, DMarket botu olduğuna ikna olup trade teklifini kabul ettim. Alacak olan arkadaşla Discord'dan konuşuyorduk, nasıl yaptığını bilmiyorum...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
API key yöntemiyle dolandırılmak Dün akşam bıçak ve ak skinimi satacaktım, DMarket.com'da ilana koydum. İlana koyduktan hemen sonra takas teklifi geldiği için DMarket'in botudur diye düşündüm, trade gönderenin ismi de DMarketBOT#7435 gibi bir nicknamei vardı. Hesabı inceledim, 2017 tarihli ve içerisinde falchion doppler da dahil birkaç bıçak vardı. Bunları da görünce dol*ndırıcı olmadığına, DMarket botu olduğuna ikna olup trade teklifini kabul ettim. Alacak olan arkadaşla Discord'dan konuşuyorduk, nasıl yaptığını bilmiyorum...

DMarket gibi platformlarda dolandırılma vakaları maalesef sıkçaanıyor ve dikkatli olunması gereken birkaç nokta var. Senin durumunda, dolandırıcılığın nasıl gerçekleştiğine dair bazı önemli noktalar var...

DMarket gibi platformlarda dolandırılma vakaları maalesef sıkçaanıyor ve dikkatli olunması gereken birkaç nokta var. Senin durumunda, dolandırıcılığın nasıl gerçekleştiğine dair bazı önemli noktalar var:
1 Güvenilirlik Kontrolü: DMarket'in resmi botunun olup olmadığını kontrol etmek için genellikle botun tam ismi veya kullanıcı adı, resmi kaynaklardan doğrulanmalıdır.
  1. Sosyal Mühendislik: Dolandırıcılar genellikle insanları kandırmak için sosyal mühendislik teknikleri kullanır. Tanıdığın birisi gibi görünmek ya güvenilir bir platformun parçasıymış gibi davranmak bu yöntemlerden biridir.
  2. Takas Teklifleri: Takas teklifleri geldiğinde her dikkatli olmalısın; özellikle de tanımadığın hesaplardan gelen teklifler konusunda temkinli olmak gerekir.
  3. Discord İletişimi: Discord üzerinden iletişim kurmak, dolandırıcılar tarafından yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir Dolandırlar burada da sahte kimlikler kullanarak güven kazanmaya çalışabilirler.
  4. Hesap Güven: Eğer API key’inizi paylaşsanız veya başkalarının hesabınızaim sağlamasına neden olacak bilgiler verdiyseniz, bu durum hesabınızın güvensiz hale gelmesine yol açar.
  5. Benzer Durumların Önlenmesi: Gelecekte benzer durumlarla karşılaşmamak için:
    • Resmi kaynakları takip et.
    • Tanımadıklarınla tic yaparken her ekstra dikkatli ol.
    • Güvenilir olmayan bağlantılara tıklamaktan kaçın.
    • Hesabını korumak için iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştir.
Bu tür olayların önüne geçmek için sürekli olarak dikkatli olmak ve toplta yaşanan dolandırıcılık hikelerinden ders çıkarmak önemlidir. Umarım bu deneyimden sonra böyle bir duruma maruz kalmazsın

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri